Δημιουργικά παιχνίδια με φαντασία χωρίς χρήματα!

Δημιουργικά παιχνίδια με φαντασία χωρίς χρήματα!

παιχνίδια

Δεν χρειάζονται ακριβά παιχνίδια ή πολυέξοδες ασχολίες για να καλλιεργήσετε τη φαντασία του παιδιού σας. Με λίγα απλά αντικείμενα και τη φαντασία του παιδιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε κόσμους διασκέδασης που διαρκούν πολλές ώρες. Εδώ είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

[babyPostAd]“Ας παίξουμε με τη μουσική”

Υπάρχουν πολλά μουσικά όργανα που επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να εξερευνήσουν τους ήχους και τους ρυθμούς ακόμα και να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική.

➢ Κιθάρα
Τεντώστε πολλά λαστιχάκια διαφορετικών μεγεθών κατά μήκος γύρω από την κορυφή ενός κουτιού παπουτσιών. Κολλήστε ένα ραβδί με ασφάλεια στο ένα άκρο του κουτιού για να ενεργεί ως ο βραχίονας της κιθάρας. Επειδή τα λάστιχα είναι διαφορετικά μεγέθη και θα είναι περισσότερο ή λιγότερο τεντωμένα, μπορείτε να κάνετε διάφορες “νότες “.

➢ Ντραμς
Αφαιρέστε το κάτω και το πάνω μέρος από ένα κουτί με ρόφημα. Τεντώστε από ένα μπαλόνι πάνω από κάθε μέρος. Ασφαλίστε κάθε μπαλόνι στη θέση του με λάστιχο. Χρησιμοποιήστε μολύβια ως κνήμες. Χτυπάμε τις άκρες του μπαλονιού για έναν ήχο, χτυπάμε τις άκρες του περιεχομένου για άλλον ήχο.

➢ Μαράκες
Ρίξτε το ρύζι ή τα ξερά φασόλια μέσα σε ένα χάρτινο πιάτο. Τοποθετήστε ένα άλλο χάρτινο πιάτο μπρούμυτα πάνω στο άλλο. Δένουμε τα πιάτα με ασφάλεια, αφήνοντας ένα μικρό διάστημα για να εισάγουμε ένα χάρακα ή ραβδί για να λειτουργήσει ως λαβή. Βάζουμε ταινία γύρω από το ραβδί για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλές. Ανακινήστε τις μαράκες στον ρυθμό.

➢ Ξυλόφωνο
Γεμίστε αρκετά μικρά ποτήρια με νερό σε διαφορετικά επίπεδα, από ένα τέταρτο γεμισμένα έως τελείως γεμάτα. Βάλτε μια σταγόνα από διαφορετικά χρώματα, αναμειγνύοντας ορισμένα χρώματα για να γίνει μοβ ή πορτοκαλί, ή χρησιμοποιώντας περισσότερα χρώματα για πιο βαθύ κόκκινο ή ροζ. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να καλύψει απαλά κάθε ποτήρι – οι διαφορετικές ποσότητες νερού θα παράγουν διαφορετικούς ήχους. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρώματα για να γράψουν τη μουσική τους.

Αφήστε τη φαντασία του παιδιού σας να δημιουργήσει διακοσμώντας αυτά τα όργανα με πούλιες, δείκτες, φτερά και χαρτί. Ή, αφήστε το να αυτοσχεδιάσει δικά του μουσικά όργανα με ασφαλή αντικείμενα από την κουζίνα ή την εργαλειοθήκη. Το σπίτι σας θα γεμίσει με δημιουργικούς ήχους.

«Ας παίξουμε με ρόλους»

Η προσποίηση ρόλων βοηθά τα παιδιά να φανταστούν τον εαυτό τους ως διαφορετικούς ανθρώπους, ως διαφορετικά πράγματα, ή σε διαφορετικές καταστάσεις. Αυτή η προσποίηση μπορεί να τους βοηθήσει να εξερευνήσουν τα δικά τους συναισθήματα, να χειριστούν διαφορετικά συναισθήματα και να αρχίσουν να συνειδητοποιούν τι αισθάνονται οι άλλοι.

➢ Ζώα
Ζητείστε από το παιδί σας να σας δείξει πως θα ήταν εάν αυτό ήταν ένα μεγάλο ζώο όπως το λιοντάρι ή η αρκούδα, ένα μικρό ζώο όπως το ποντίκι ή το ψάρι, ένα έντομο όπως η μέλισσα ή το μυρμήγκι. Πώς καθένα από αυτά τα ζώα πράττουν και αισθάνονται διαφορετικά; Τι αισθάνθηκε το παιδί σας προσποιούμενο κάθε ζώο;

➢ Φύση
Πώς αισθάνεται το παιδί εάν ήταν μια σταγόνα βροχής ή μια νιφάδα χιονιού; Να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας δείξουν τι συμβαίνει σε αυτά καθώς πέφτουν από τα σύννεφα ή χτυπούν στη γη ή σε μια ομπρέλα σαν τη βροχή. Τι γίνεται όταν τελειώνει η βροχή ή λιώνουν τα χιόνια; Ή πως θα ήταν εάν ήταν ένα λουλούδι την άνοιξη ή ένα φύλλο το φθινόπωρο;

➢ Οικογενειακές εκδηλώσεις
Η ανάληψη νέων ρόλων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να καταλάβει καλύτερα την οικογένεια. Πώς θα ήταν εάν ήταν ο πατέρας, η μητέρα ή η αδελφή του; Ή, πως είναι να επισκέπτεσαι το γιατρό ή να πηγαίνεις για ψώνια;

➢ Τι είμαι;
Χωρίς τις λέξεις ή τους ήχους, τα παιδιά μπορούν να προσποιηθούν ότι είναι το οτιδήποτε – ένα αυτοκίνητο, ένα αεροπλάνο, μια τοστιέρα. Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι και τι κάνουν – ένας γερανός με βαρύ φορτίο, ένα φορτηγό αλληλογραφίας που σταματά σε όλη τη γειτονιά, μια τηλεόραση που αλλάζει τα κανάλια. Αφήστε το παιδί σας να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά μπορείτε να προτείνετε κι εσείς εφόσον σας το ζητήσει το παιδί για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Η προσποίηση μπορεί να είναι μια μοναχική δραστηριότητα με φανταστικούς φίλους, κούκλες ή ζώα. Ή, μπορεί να είναι ένα ομαδικό παιχνίδι όπου το παιδί σας αναθέτει ρόλους. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία και για εσάς το να προσποιηθείτε το παιδί ενώ το παιδί σας λειτουργεί ως γονέας. Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Πηγή: education.com

To διαβάσαμε στο childit.gr

Διαβάστε ακομη:

Πώς να απαλλαχθείς από τα αμέτρητα παιχνίδια που είναι πλέον αχρείαστα και περιττά

Ποια είναι τα πρώτα παιχνίδια για τα νεογέννητα μας;

Τα κλασικά παιχνίδια που μπορείς να αγοράσεις για παιδιά από 0-12 ετών.