Διώξτε σήμερα την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας

Διώξτε σήμερα την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας

Άσχημη Μυρωδιά από τα Φρεσκοπλυμένα Ρούχα

Σας έχει τύχει να βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο και να έχουν μια άσχημη μυρωδιά; Αν ναι; Τώρα θα μάθετε το γιατί.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 500€

[babyPostAd]Το συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου σας. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε. Ο τρόπος για να τα πετύχετε και τα δύο είναι το ξίδι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του απομακρύνει μύκητες και μούχλα. Δείτε πώς:

1. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην επιχειρήσετε να το καθαρίσετε τοπικά. Αφαιρέστε όλο το συρτάρι και με τις δύο θήκες.

Με λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα οι άσχημες μυρωδιές φεύγουν μια και καλή.

Με λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα οι άσχημες μυρωδιές φεύγουν μια και καλή.

Βρώμικοι τοίχοι στο παιδικό δωμάτιο: Αυτό είναι το υλικό για να τους κάνεις πεντακάθαρους

2. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι (το πιο φτηνό, δεν έχει καμία σημασία).

3.  Βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει.

4.  Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με τα δάχτυλα και ένα πανί ή σφουγγάρι.

5.  Τα πολύ δύσκολα σημεία, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια μπατονέτα. Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

Η οξύτητα του ξιδιού βοηθάει στη διάσπαση των υπολειμμάτων του μαλακτικού αλλά και των απορρυπαντικών. Όμως, το ξύδι βοηθάει επίσης και στο καθάρισμα του εσωτερικού τμήματος του πλυντηρίου. Από την άλλη μεριά, ένα ακόμα υλικό από την κουζίνα που βοηθάει στο καθάρισμα είναι η μαγειρική σόδα. Η σόδα θα καθαρίσει επίσης τα υπολείμματα απορρυπαντικού ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μια μυρωδιά καθαριότητας στο πλυντήριό σας, που είναι και το ζητούμενο.

Το αιθέριο έλαιο τσαγιού είναι ό,τι πρέπει για να απαλλαγείτε από τη μούχλα και να έχετε πάντα μυρωδάτα και φρέσκα ρούχα.

Το αιθέριο έλαιο τσαγιού είναι ό,τι πρέπει για να απαλλαγείτε από τη μούχλα και να έχετε πάντα μυρωδάτα και φρέσκα ρούχα.

Tip Το γνωρίζετε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ξίδι και ως μαλακτικό σε μόνιμη βάση; Το ξίδι σκοτώνει 82% της μούχλας, ενώ τα απλά μαλακτικά σκοτώνουν το 0%! Και μην ανησυχείτε! Το ξίδι δεν αφήνει άσχημη μυρωδιά στα ρούχα σας.

Έξτρα tip Και για να μην ξαναδημιουργηθεί μούχλα στο πλυντήριό σας, που οδηγεί στο να έχουν δυσάρεστη μυρωδιά τα ρούχα σας, βάλτε στο συρτάρι μαζί με το απορρυπαντικό σας 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου δένδρου τσαγιού (tea tree).πορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία και κοστίζει περίπου 5-10 ευρώ τα 10 ml.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Εσείς κοιμάστε και ο … φούρνος σας καθαρίζεται!

Πώς να απολυμάνω το πλυντήριο ρούχων και πιάτων;