Οι δυσκολίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Οι δυσκολίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

εγκυμοσύνη

Είναι η πιο ωραία φάση της ζωής σας, η στιγμή που πάντα περιμένατε. Το θέμα όμως είναι ότι η περίοδος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνοδεύονται από κάποιες δυσκολίες. Δείτε τις κυριότερες:

[babyPostAd] Έχετε κάνει πολλές συζητήσεις με το σύντροφό σας και έχετε καταλήξει ότι είσαστε έτοιμοι να κάνετε ένα παιδάκι, όμως υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν τη σύλληψη. Και μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επανειλημμένες προσπάθειες!

Μπορεί κάποια βασικά πράγματα για την εγκυμοσύνη τα ξέρετε θεωρητικά, όμως στην πράξη τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενημερωθείτε αναλυτικά εκ των προτέρων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν πάει το μυαλό σας πόσο ψυχοφθόρα είναι η αναμονή των 9 μηνών. Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα να ζείτε με την αγωνία αν θα πάνε όλα καλά. Γλυκιά αναμονή μεν, αναμονή δε.

Τα ορμονικά σας είναι άνω-κάτω. Κάποιες φορές θα νιώθετε ότι κανένας δεν αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της περιόδου και η διάθεσή σας θα έχει σκαμπανεβάσματα, πολλές φορές άνευ λόγου και αιτίας..

Όσο γλυκιά φαντάζει για τους υπόλοιπους η κοιλίτσα σας, άλλο τόσο άβολη είναι στον ύπνο. Μικρή θυσία θα πει κάποιος μπροστά στη μελλοντική μητρότητα, όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμα και απλά πράγματα στην καθημερινότητα γίνονται…Γολγοθάς.

Πηγή:    mother.gr