Δυσλεξία: Συμπτώματα στο παιδί – Δείτε πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις (Vid)

Δυσλεξία: Συμπτώματα στο παιδί – Δείτε πώς αντιλαμβάνεται τις λέξεις (Vid)

Η δυσλεξία χαρακτηρίζεται από μια δυσκολία στην ανάγνωση και τη γραφή, χωρίς αυτό να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη νοημοσύνη του ατόμου.
[babyPostAd]Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η δυσλεξία είναι αρκετά διαδεδομένη και προκαλεί πολλά προβλήματα σε τόσους ανθρώπους, εξακολουθεί να μην είναι πλήρως αντιληπτή από τους υπόλοιπους.

Έτσι, στα άτομα (και ειδικά στα παιδιά) με δυσλεξία δεν αναγνωρίζονται οι πιέσεις και οι προκλήσεις που συναντούν και καλούνται να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, ενώ δεν είναι και μικρό το ποσοστό εκείνων που δεν γνωρίζουν καν πως πάσχουν από δυσλεξία!

Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί σοβαρότητας και ξεχωριστά είδη δυσλεξίας, με πολλούς ανθρώπους να βιώνουν τα συμπτώματα με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Αλλά για εκείνους που δεν έχουν δυσλεξία, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουν πώς ακριβώς διαβάζει και αντιλαμβάνεται γενικότερα τη γλώσσα ένας δυσλεξικός.

Έτσι, ο Victor Widell, δημιούργησε έναν απλό “προσομοιωτή” δυσλεξίας στην ιστοσελίδα του, όπου μπορεί κανείς να δει σε ένα απλό κείμενο τις ποικίλες διαφοροποιήσεις στις λέξεις, όπως τις αντιλαμβάνεται ένα άτομο με δυσλεξία την στιγμή που τις διαβάζει.

Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, αλλά βλέποντας τον τρόπο που η κάθε λέξη μπορεί να αλλάζει στα μάτια ενός δυσλεξικού, μπορείτε κι εσείς να κατανοήσετε καλύτερα τι σημαίνει να ζει κανείς με αυτή την πάθηση.

Δυσλεξία στο παιδί: Συμπτώματα ανά ηλικία

Εάν το παιδί έχει ένα ή δύο από τα παρακάτω συμπτώματα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει δυσλεξία.

Αλλά εάν έχει πολλά από τα παρακάτω συμπτώματα ανά ηλικία, τότε το παιδί σας να πρέπει να δει έναν ειδικό γιατρό για πιθανή δυσλεξία.

Δυσλεξία: Συμπτώματα στην προσχολική ηλικία

Δυσλεξία: Συμπτώματα από το νηπιαγωγείο μέχρι τα 9-10 χρόνια

Δυσλεξία: Συμπτώματα από την ηλικία των 10 έως την ηλικία των 14 ετών

Δυσλεξία: Συμπτώματα από το γυμνάσιο και μετά

Πηγή: Iatropedia.gr