Δείτε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε σχόλια για το βάρος των παιδιών!

Δείτε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε σχόλια για το βάρος των παιδιών!

ανασφαλές παιδί

Και ποιος γονιός, ή γιαγιά ή παππούς, δεν κάνει σε καθημερινή βάση σχόλια για την εμφάνιση των παιδιών;

[babyPostAd]Τα βλέπουμε, τα χαιρόμαστε, τους κάνουμε κοπλιμέντα για να τα ευχαριστήσουμε ή όταν παρατηρούμε ότι πήραν βάρος, τους κάνουμε παρατηρήσεις “για το καλό τους”.

Είναι όμως τα σχόλια περί βάρους για το καλό τους στην πραγματικότητα;

Οι ειδικοί διαφωνούν! Τα σχόλια, είτε είναι καλοπροαίρετα είτε όχι, είτε γίνονται με τρυφερό τρόπο είτε με απότομο και άγαρμπο, απαγορεύονται, μας λένε.

Και αυτό γιατί εάν πραγματικά θέλουμε το καλό τους, εάν επιθυμούμε μεγαλώνοντας να αγαπούν το σώμα τους, να είναι εξοικειωμένα με αυτό και να μην υποφέρουν από σχετικές διαταραχές ή ανασφάλειες, δεν πρέπει να σχολιάζουμε το βάρος τους!

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, ακόμα και τα καλοπροαίρετα σχόλια σχετικά με το βάρος των παιδιών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Μάλιστα επισημαίνουν ιδιαίτερα για τα κορίτσια, ότι όσα μεγαλώνοντας ανακαλούν τα περισσότερα σχόλια που τους έγιναν για το σώμα και το βάρος, και σε αυτή την περίπτωση η σχέση που έχουν αναπτύξει με το σώμα τους είναι κακή.

Και τα αγόρια; Αυτά δεν επηρεάζονται;, θα σκεφτείτε.

Φυσικά, μόνο που τους αγγίζουν περισσότερο σχόλια που γίνονται για το ύψος ή για τη γράμμωσή τους, όπως “είσαι τάπας”, “αχ, κοντούλη μου εσύ”, ή “πόσο καχεκτικός είσαι”, “έλα εδώ, βρε τσιλιβήθρα!” και άλλα τέτοια που συνηθίζουμε να λέμε στα αγοράκια μας.

Δεν είναι εύκολο, αλλά όταν πρόκειται για το καλό των παιδιών μας, αξίζει να μειώσουμε αυτά τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς, συμφωνείτε;

Πηγή:   mytwins.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τι να κάνετε για να καταπολεμίσετε τα «κόμπλεξ» των παιδιών σας με το ύψος και το βάρος!

Τι επίδραση έχει το φως που εκπέμπουν οι οθόνες στο βάρος των παιδιών

CO-SLEEPING : Aλήθειες και… μύθοι εις βάρος των παιδιών μας!