Δείτε γιατί ΔΕΝ πρέπει να βράζουμε το νερό του μωρού
Σύμφωνα με έρευνες της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ, το ζεστό νερό κρύβει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.
Ακόμη, όμως και σε νεότερες κατασκευές, μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%. Φυσικά, ο μόλυβδος σπανίως ανευρίσκεται στις πηγές του νερού, αλλά μπορεί να εισβάλλει στο πόσιμο νερό μέσω των διαβρωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι αν καταναλωθεί, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, ιδίως στα μικρά παιδιά.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας», έδειξε πως το πόσιμο νερό βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% έως 20% της συνολικής εκθέσεώς μας σε μόλυβδο.
Τι πρέπει να κάνουμε
Προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο να καταναλώσουμε μόλυβδο στο ελάχιστο, η ΕΡΑ συνιστά να χρησιμοποιούμε αυστηρά κρύο νερό για την παρασκευή του φαγητού ή του παιδικού γάλακτος και βεβαίως να πίνουμε μόνο κρύο νερό από τη βρύση. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το βράσιμο του νερού δεν αφαιρεί τον μόλυβδο, αλλά αντιθέτως μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωσή του.
Το διαβάσαμε στο: mitrikosthilasmos.com