Δείτε ποιες ακτινοβολίες αποτελούν πιθανή αιτία πρόκλησης αυτισμού

Δείτε ποιες ακτινοβολίες αποτελούν πιθανή αιτία πρόκλησης αυτισμού

Υπάρχουν επιπτώσεις σε εγκύους και παιδιά από τις ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων, ασύρματων μόντεμ, laptop, tablet, κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πυλώνων κ.α.; Ποια η σύνδεση με τη σύγχρονη αύξηση των παιδικών προβλημάτων νόησης και συμπεριφοράς (υπερκινητικότητα, αυτισμός κλπ); Τι προτείνει το Ινστιτούτο Νευροβιολογίας της Ουάσιγκτον στις γυναίκες που κυοφορούν; Προληπτικά μέτρα προστασίας για παιδιά και εγκύους.

“Τα όρια της έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ανεπαρκή. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και την ύπαρξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως οι έγκυοι, τα νεογέννητα και τα παιδιά” Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα 2007/2252

Ραγδαία αύξηση παιδικής υπερκινητικότητας, επιθετικότητας, έλλειψης συγκέντρωσης και αυτισμού – Ποια τα αίτια;

Οι στατιστικές καταγράφουν μια σημαντική και συνεχή αύξηση του ποσοστού των παιδιών που παρουσιάζουν υπερκινητικότητα, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής (ή Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής Υπερδραστηριότητας – ADHD –  ADD), διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ή διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (αυτισμός κλπ), επιθετικότητα, ψυχολογικά προβλήματα κ.α.

Τα παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος έχουν δυσκολία να επικοινωνήσουν και να κοινωνικοποιηθούν, παρουσιάζουν λεκτικές δυσκολίες, εμμονές και επαναληπτική συμπεριφορά, αφύσικα ενδιαφέροντα κ.α. Τα παιδιά με Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής Υπερδραστηριότητας, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ή/και είναι υπερκινητικά και σύμφωνα με έρευνες έχουν χαμηλότερη σχολική απόδοση και ακαδημαϊκή εξέλιξη.

Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, σήμερα 1 στα 91 παιδιά γεννιέται ή γίνεται αυτιστικό (μεγαλύτερο το ποσοστό για τα αγόρια), ενώ τη δεκαετία του 80’ γεννιόταν μόνο 1 στα 10.000 παιδιά.

Παρομοίως, το ποσοστό των παιδιών που παρουσιάζουν σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής υπολογίζεται σε 3-7%.

Στις Η.Π.Α., για την έλλειψη προσοχής, συνταγογραφείται το φάρμακο Ritalin, που αποτελεί διεγερτικό του νευρικού συστήματος, στο 3% των παιδιών ! Μακροχρόνια χρήση Ritalin ενδέχεται να προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη του παιδιού.

Η ακτινοβολία στη ζωή μας: Επιδράσεις στα παιδιά-Πως μπορούμε να τα προστατέψουμε

Οι θεωρίες για την αιτία της σύγχρονης αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού είναι πολλές: περιβαλλοντικοί παράγοντες, εμβόλια, αυξημένο στρες και χρήση φαρμάκων κατά την εγκυμοσύνη, αλλεργίες σε γάλα κ.α.

Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι η κατάσταση αυτή σχετίζεται με την έκθεση της μητέρας ή/και του παιδιού σε κοινές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, η οποία οδηγεί σε ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

“Υπήρξε μια 60πλάσια αύξηση στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος τα τελευταία χρόνια, η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων και μπορεί να εξηγηθεί μόνο από τις αλλαγές στο περιβάλλον. Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί χρονικά στην εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας, του Wi-Fi, (…), καθώς και στα πεδία χαμηλής συχνότητας από την καλωδίωση και τις ηλεκτρικές συσκευές. Μπορούμε τώρα να δικαιολογήσουμε, τουλάχιστον ένα μέρος της αύξησης, στην προκαλούμενη από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες διαρροή της κυτταρικής μεμβράνης, που οδηγεί σε υπερκινητικότητα και μη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου”, Δρ. Andrew Goldsworthy, πρώην λέκτορας Imperial College London

“Στα κρίσιμα παράθυρα της νευρογένεσης, ο εγκέφαλος είναι ευαίσθητος σε πολυάριθμες περιβαλλοντικές προσβολές – οι κοινές ιατρικώς σημαντικές εκθέσεις περιλαμβάνουν την ιονίζουσα ακτινοβολία, το αλκοόλ, τον καπνό, τα ναρκωτικά και το άγχος. Τα αποτελέσματα αυτών των παραγόντων εξαρτώνται από τη δόση και το χρόνο της έκθεσης. Ακόμα και μικρή έκθεση στις περιόδους της νευρογένεσης έχουν μια πιο βαθιά επίδραση από την έκθεση ως ενήλικες. (…) Η έκθεση σε κινητά τηλέφωνα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στο έμβρυο και παρόμοιες συνέπειες για την κοινωνία, όπως κάνει η έκθεση σε άλλες κοινές νευροαναπτυξιακές τοξικές ουσίες.” Ερευνητές Tamir, Aldad, Geliang, Xiao-Bing, Hugh πανεπιστημίου Yale

Γιατί οι αναπτυσσόμενοι οργανισμοί είναι πιο ευάλωτοι στις ακτινοβολίες;

Δείτε τη διαφορά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων από τους εγκεφάλους ενός ενήλικα (αριστερά) και ενός παιδιού 5 και 10 ετών:

Ίσως τελικά δεν είναι τυχαία η συνεχής αύξηση των παιδικών κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου σε Αγγλία, Αυστραλία, Η.Π.Α. και Ιαπωνία και το γεγονός ότι ενώ στους ενήλικες οι καρκίνοι του εγκεφάλου αποτελούν μόνο το 2% των κακοηθών όγκων, στα παιδιά αποτελούν το 20%

Οι ασύρματες ακτινοβολίες το μεγαλύτερο πρόβλημα

Οι νέες παλμικές ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπονται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα μόντεμ (Wi-Fi) κ.α.:

SOS: Έμβρυα και παιδιά εκτεθειμένα στην ακτινοβολία του Wi-Fi:

Άλλες επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη από τις ασύρματες ακτινοβολίες

Υψηλότερες τιμές ασύρματων ακτινοβολιών καταγράφονται συνήθως σε διαμερίσματα πολυκατοικιών λόγω της πληθώρας ασύρματων εφαρμογών από τους γείτονες, σε γραφεία λόγω ασύρματων τηλεφώνων και δικτύων υπολογιστών, στις πυκνοκατοικημένες περιοχές λόγω της παρουσίας περισσότερων κεραιών κάθε τύπου, σε κατοικίες που γειτνιάζουν με κεραίες κινητής τηλεφωνίας (πιο επιβαρημένα τα δωμάτια με παράθυρα που έχουν οπτική επαφή με την κεραία) και στους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων που λόγω θέσης είναι συνήθως περισσότερο εκτεθειμένοι στις ασύρματες ακτινοβολίες από ότι οι ισόγειοι ή υπόγειοι χώροι.

Τι προτείνει στις εγκύους το Ινστιτούτο Νευροβιολογίας της Ουάσιγκτον

Μελέτη του Ινστιτούτου Νευροβιολογίας στην Ουάσιγκτον κατέγραψε 8 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ηλεκτρικές πηγές και 20 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ασύρματες πηγές στα κρεβάτια που χρησιμοποιούσαν κατά την εγκυμοσύνη τους μητέρες που γέννησαν αυτιστικά παιδιά σε σχέση με αυτά των μητέρων που γέννησαν υγιή παιδιά

8 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ηλεκτρικές πηγές και 13 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ασύρματες πηγές κατέγραψε η μελέτη και στα κρεβάτια των παιδιών με αυτισμό σε σχέση με αυτά των υγιών παιδιών.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Δρ. Κλίνγκχαρτ, προτείνει προληπτικά μέτρα στις γυναίκες που κυοφορούν, δίνοντας έμφαση στην αποφυγή υψηλής έκθεσης σε τεχνητές ακτινοβολίες.

“Η μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο κρεβάτι της μητέρας αποτελεί έναν από τους απαραίτητους προγεννητικούς έλεγχους. Αν τα επίπεδα είναι υψηλά, το παιδί είναι πιθανό να αναπτύξει νευρολογικές ανωμαλίες μέσα στα 2 πρώτα χρόνια ζωής” Δρ. Κλίνγκχαρτ, διευθυντής Ινστιτούτου Νευροβιολογίας Ουάσιγκτον

Επίσης, υποστηρίζει ότι η σύγχρονη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, επηρεάζει την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και σχετίζεται με τα συνεχώς αυξανόμενα ψυχιατρικά νοσήματα και περιστατικά βίας στο δυτικό κόσμο.

Ακούστε αναλυτικά την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και τις προτάσεις του Δρ. Κλίνγκχαρτ:

Υψηλά μαγνητικά πεδία και αποβολές, παιδική λευχαιμία, άσθμα, παχυσαρκία

Τα υψηλά μαγνητικά πεδία που προέρχονται από καλώδια ρεύματος (υψηλής, μέσης αλλά και χαμηλής τάσης), μετασχηματιστές κ.α. έχουν συνδεθεί με:

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι “Η έκθεση της μητέρας σε υψηλά μαγνητικά πεδία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι ένα νέος, άγνωστος μέχρι τώρα, επιβαρυντικός παράγοντας που συνεισφέρει στην παγκόσμια επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας

H επιστημονική έκθεση BioInitiative Report του 2012 σημειώνει επιπλέον ότι «τα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία από ηλεκτρικά στρώματα νερού και ηλεκτρικές κουβέρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν θέρμανση των ιστών, η οποία μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στο σπέρμα (Van Demark 1970) και στην διαδικασία της εμβρυογένεσης (Edwards 1974, Lacy 1981). Οι υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσε επίσης να είναι τερατογόνες (Miller 1978, Frase 1978). Είναι προφανές ότι είτε η θερμότητα ή τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγονται μπορούν να επηρεάσουν το έμβρυο. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση ηλεκτρικών στρωμάτων νερού και ηλεκτρικών κουβερτών έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου».

Συνηθισμένες αιτίες υψηλών μαγνητικών πεδίων είναι οι τα καλώδια των γραμμών μέσης και υψηλής τάσης (τα καλώδια είναι η πηγή – όχι οι πυλώνες), τα καλώδια διανομής ρεύματος χαμηλής τάσης (συνηθέστερη πηγή!), ο μετρητής και οι ηλεκτρικοί πίνακες των κατοικιών, οι συσκευές μεγάλης κατανάλωσης, συσκευές με μετασχηματιστή ή μοτέρ κ.α.

Πηγή: home-biology.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (wifi, tablets, κινητά). Πως να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Ξέρετε πόση ακτινοβολία έχει το σπίτι σας; Aπλές οδηγίες που μπορεί να σώσουν την υγεία μας!