Δείτε πώς να καθαρίσετε τον καναπέ σας με ασφάλεια!

Δείτε πώς να καθαρίσετε τον καναπέ σας με ασφάλεια!

0

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ο άνετος καναπές σας είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε. Το πρόγραμμα συνήθως περιλαμβάνει …ξάπλα στον καναπέ και βραδινά σνακ. Μπορεί λοιπόν να μη το συνειδητοποιείτε αλλά λερώνεται και χρειάζεται έναν βαθύ καθαρισμό για την απομάκρυνση των λεκέδων.

Εάν έχετε έναν «ντυμένο» καναπέ με ύφασμα, μάθετε πώς μπορείτε να τον κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο.

Προσδιορίστε το ύφασμα

Οι καναπέδες βγαίνουν σε πολλά σχήματα, χρώματα και υλικά. Συνήθως συνοδεύονται από αφαιρούμενα και πλενόμενα μαξιλάρια. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν καναπέ από μείγμα λινό – βαμβάκι, μπορείτε εύκολα να τον καθαρίσετε με φυσικά συστατικά. Πριν όμως ξεκινήσετε μάθετε το υλικό κατασκευής του. Οι περισσότεροι έχουν ετικέτες που προσδιορίζουν ως:

W: Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε νερό για τον καθαρισμό του
S: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό για το ύφασμα.
SW: Το νερό αλλά και το καθαριστικό είναι ασφαλή για χρήση.
X: Μόνο στεγνό καθάρισμα.

Προετοιμάστε τον καναπέ σας

Προετοιμάστε τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας μια καθαρή και στεγνή λευκή πετσέτα χεριών ή ένα κομμάτι ύφασμα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα έπιπλα. Απομακρύνετε κάθε ψίχουλο ή τυχόν κομμάτια που μπορεί να κρύβονται στις γωνίες και τις σχισμές του καναπέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μια βούρτσα. Αποφύγετε τις χρωματιστές πετσέτες ή τα σφουγγάρια καθώς οι χρωστικές ουσίες μπορεί να αλλάξουν το χρώμα του καναπέ.

1

Βαθύς καθαρισμός

Ψεκάστε ολόκληρο τον καναπέ με σόδα μαγειρικής. Το συστατικό αυτό απομακρύνει τις μυρωδιές και διαλύει του λεκέδες στο ύφασμα. Αφήστε τη σόδα μαγειρικής στον καναπέ για τουλάχιστον 20 λεπτά έως και μια ώρα πριν βάλετε την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία.

2

Λεκέδες, εξαφανιστείτε!

Τώρα ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον καναπέ σας για λεκέδες. Ανακατέψτε λίγο νερό με σόδα μαγειρικής και κάντε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή του καναπέ για να ελέγξετε αν υπάρχει αποχρωματισμός. Βυθίστε την πετσέτα στο διάλυμα και ταμπονάρετε απαλά. Αν χρειαστεί μπορείτε και να τρίψετε. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Μάθετε πως να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου

Σαν καινούργιος

Αφήστε τον καναπέ να στεγνώσει όση ώρα χρειάζεται. Μπορεί να σας φαίνεται στην αρχή πιο σκούρος στο χρώμα. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού είναι ασφαλή για χρήση σε υφάσματα και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή…

3

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε ακόμη:

Θαλασσινό αλάτι: Η δύναμη του στη καθαριότητα του σπιτιού

Με αυτόν τον τρόπο θα απολυμάνετε το σίδερο βήμα – βήμα!