Vegeterian: Δείτε πώς θα Φτιάξετε το πιο Νόστιμο και Υγιεινό Κλαμπ Σάντουιτς

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε νόστιμο vegetarian κλαμπ σάντουιτς! Δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική συνταγή και θα ενθουσιαστείτε

Συστατικά

Για το τόφου

  • 350 γρ. τόφου
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο Κινέζικο (όχι αυτό για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. κρασί ρυζιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάστα τσίλι ή ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)

Για τη σως αβοκάντο

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λάιμ
  • φρέσκο πιπέρι
  • αλάτι

Για το κλαμπ σάντουιτς

  • 2 ντομάτες
  • 8 φέτες μαρούλι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 8 κ.σ. μπέικον από καρύδα
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, φρυγανισμένες
  • σαλάτα της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Για το τόφου

  • Κόβουμε το τόφου σε 8 κομμάτια πάχους μισού εκατοστού το κάθε ένα.
  • Σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, απλώνουμε τα κομμάτια τόφου και από πάνω ένα δεύτερο διπλό απορροφητικό χαρτί,
  • Καπακώνουμε με ένα παρόμοιο ταψάκι και βάζουμε για βάρος από πάνω μία κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να στραγγίξει  το τόφου για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε, τη σόγια, το σησαμέλαιο, το κρασί, το νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψάκι 10×30 εκ., ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα.
  • Αφαιρούμε από το ταψάκι με το τόφου την κατσαρόλα, το ταψάκι και το απορροφητικό  χαρτί.
  • Βάζουμε προσεκτικά ένα ένα τα τόφου μέσα στο ταψάκι με τη μαρινάδα.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα απλώνουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ότι έχει μείνει από τη μαρινάδα μας, τη ρίχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι τόφου.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.

Για τη σως αβοκάντο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε, τη σάρκα από το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό από ½ λάιμ, το φρέσκο πιπέρι, το αλάτι και με ένα πιρούνι το λιώνουμε.

Για το κλαμπ σάντουιτς

  • Αφαιρούμε την σάρκα από άλλο ένα αβοκάντο, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και στη μέση.
  • Κόβουμε και μία τομάτα σε ροδέλες.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τις φέτες από το φρυγανισμένο ψωμί του τοστ (3 φέτες για κάθε κλαμπ σάντουιτς).
  • Στην 1 φέτα βάζουμε 1 κ.σ. από τη σως αβοκάντο και απλώνουμε. Προσθέτουμε τομάτα, τα φύλλα μαρουλιού και το ¼ από τις φέτες αβοκάντο.
  • Στην 2 φέτα βάζουμε πάλι 1 κ.σ. από τη σως αβοκάντο και απλώνουμε. Προσθέτουμε 2 κ.σ. μπέικον από καρύδα και 2 κομμάτια τόφου.
  • Την πρώτη φέτα ψωμιού τη βάζουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα ψωμιού, την τρίτη (που δεν έχουμε βάλει κάτι συνοδευτικό) από πάνω κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
  • Βάζουμε ξυλάκια ή οδοντογλυφίδες στην μέση από τις 4 άκρες και κόβουμε στα 4 με οδοντωτό μαχαίρι.
  • Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 9 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 4 κλαμπ σάντουιτς.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα τις αρεσκείας μας.