Δείτε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας!

Δείτε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας!

Καθάρισμα του Σπιτιού

Το ξέρατε πως πλένετε λάθος τα μαχαιροπίρουνά σας και καθαρίζετε τη λάθος ώρα τα παράθυρά σας; Αυτά και άλλα 4 λάθη γίνονται σχεδόν καθημερινά στο σπίτι σας. Διορθώστε τα!

Καθαρίζετε τα παράθυρά σας μια ηλιόλουστη μέρα. Λάθος και αυτό! Τα τζάμια στεγνώνουν πιο γρήγορα όταν τα κοιτάει ο ήλιος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημάδια από το καθαριστικό. Η καλύτερη ώρα για να καθαρίζετε τα τζάμια σας είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και δεν έχετε τον ήλιο πάνω από το κεφάλι σας.

thehomeissue_katharisma01

Καλό είναι να καθαρίζετε τα τζάμια σας αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Δείτε φανταστικές ιδέες διακόσμησης για μικρές βεράντες!

Ψεκάζετε με καθαριστικό κατευθείαν την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Αυτή η μέθοδος είναι σωστή μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρχει μπόλικη συσσωρευμένη βρομιά. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Η καλύτερη λύση είναι να ψεκάζετε σε κάποιο πανί και με αυτό να καθαρίζετε. Έτσι κάνετε και μεγαλύτερη οικονομία στα καθαριστικά σας.

Καθαρίζετε χωρίς γάντια. Ακόμα και ένα απλό καθάρισμα του νιπτήρα καλό είναι να γίνεται φορώντας γάντια. Διαφορετικά θα αφυδατώσετε τα χέρια σας ή θα μακροπρόθεσμα θα προκαλέσετε δερματίτιδες. Αποφύγετε τα γάντια από καουτσούκ ή από λατέξ. Αντιθέτως, προτιμήστε γάντια με βαμβάκι στο εσωτερικό τους. Είναι πιο άνετα και προστατεύουν καλύτερα τα χέρια σας.

Βάζετε το πιγκάλ κατευθείαν στη θέση του μετά τη χρήση. Το βρεγμένο πιγκάλ ευνοεί την δημιουργία βακτηρίων. Είναι σημαντικό να αφήνετε το πιγκάλ σας να στεγνώνει εντελώς (στηρίξτε το ανάμεσα στη λεκάνη και στο κατεβασμένο καπάκι της τουαλέτας). Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να γίνει αυτό. Έπειτα βάλτε το στη θέση του.

Πιστεύετε πως το πλύσιμο του σφουγγαριού με νερό είναι αρκετό. Λόγω του ότι το φαγητό και τα βακτήρια κρύβονται στα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων, το νερό δεν είναι αρκετό για να το πλύνει. Έτσι, μία ή δύο φορές την εβδομάδα βάζετε το σφουγγάρι σας στο πλυντήριο πιάτων ή βάλτε το μέσα σε ζεστό νερό για δύο λεπτά.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Έχετε Μικροσκοπικό Μπάνιο; Δείτε 9 πανέξυπνες ιδέες για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο!

Φτιάξε μόνη σου μαλακτικό ρούχων, με τη μυρωδιά που σου αρέσει!