Δείτε τι ακριβώς βλέπει ένα μωρό κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του!

Δείτε τι ακριβώς βλέπει ένα μωρό κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του!

 τι ακριβώς βλέπει ένα μωρό

Ο Romesh Angunawela, χειρούργος οφθαλμίατρος στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, δημιούργησε ένα GIF το οποίο παρουσιάζει πως τα μωρά μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους. μήνα προς μήνα, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους!

ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Top Branded Export Product 2016» για την εταιρία που μεγάλωσε χιλιάδες μωρά στη χώρα μας!

[babyPostAd]Βλέπουμε οτι τα παιδιά δεν μπορούν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γονιών τους, ακόμα και όταν εκείνοι βρίσκονται κοντά, μέχρι να γίνουν περίπου 3 μηνών. Ακόμη και τότε η όραση του μωρού δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη.

Ο Angunawela ισχυρίζεται πως από τη στιγμή που ένα παιδί ανοίγει τα μάτια του, για πρώτη φορά, ο οπτικός φλοιός του εγκεφάλου αρχίζει να μαθαίνει πώς να επεξεργάζεται την πλημμύρα των οπτικών πληροφοριών που συναντά.

“Κατά τη γέννηση, ένα μωρό βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά σε απόσταση 8-10cm, αλλά το φάσμα τους της όρασης επεκτείνεται καθώς μεγαλώνει.”

 Η απεικόνιση δείχνει πώς τα μάτια τείνουν να είναι λιγότερο συντονισμένα τους πρώτους μήνες, καθώς ο εγκέφαλός τους προσπαθεί να συνηθίσει την επεξεργασία νέων πληροφοριών.
Μετά τους 3 μήνες, το μωρό αρχίζει να αναγνωρίζει πρόσωπα και να εστιάζει σε αυτά. “Αυτό συμπίπτει και με το πρώτο χαμόγελο του μωρού επίσης, καθώς οι μύες του προσώπου αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς”, λέει ο Angunawela.
Η όραση του μωρού συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι τα 2 του χρόνια, όπου και ολοκληρώνεται. “Αυτό συμπίπτει με το αυξημένο ενδιαφέρον και την εξερεύνηση του κόσμου γύρω τους.”
Δείτε το παρακάτω GIF και μάθετε πως το μωρό σας βλέπει κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, και πώς μαθαίνει να επικεντρώνεται στα αντικείμενα και στα πρόσωπα!
Πηγή:  iflscience.com
Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Είναι σημαντικό να αφήνεις το παιδί να σε διακόπτει!

Μια μαμά προειδοποιεί: Κρατήστε τα άρρωστα παιδιά στο σπίτι – Ακόμα κι αν πιστεύετε οτι αυτό που έχουν δεν είναι μεταδοτικό!

Αυτή η μαμά ήταν έτοιμη να σταματήσει να ελπίζει για ένα μωρό, και τελικά γέννησε 2 μωρά σε 10 μήνες!