Οι δουλειές μιας μαμάς δεν τελειώνουν ποτέ – όμως αξίζουν τον κόπο!

Οι δουλειές μιας μαμάς δεν τελειώνουν ποτέ – όμως αξίζουν τον κόπο!

Οι δουλειές μιας μαμάς δεν τελειώνουν ποτέ

Ό, τι φτιάχνω, χαλάει.

Μου χρειάστηκαν 3 ώρες για να διπλώσω 5 φορτία πλυντηρίου σήμερα. ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ. Είχα βοήθεια , βλέπετε. Μόλις τελείωσε η τρέλα του διπλώματος, τελείωσα την τελευταία σωρό και τα τακτοποίησα στα συρτάρια. Τότε κοίταξα στο καλάθι των άπλυτων στη ντουλάπα της κόρης μου. . . ήταν ήδη γεμάτο πάλι.

[babyPostAd] “Λοιπόν, αυτό το ωραίο συναίσθημα κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα”, σκέφτηκα.

Βγήκα έξω στο σαλόνι και ξεφύσηξα. Ακριβώς νωρίτερα το πρωί, είχα διπλώσει τις κουβέρτες και επέστρεψα τα λούτρινα στα δωμάτια των παιδιών και πήρα όλα τα ποτηράκια τους και τα έβαλα στην κουζίνα. Και ακριβώς όπως η μαγεία, ήταν όλα πίσω εκεί πάλι – ακριβώς στη θέση από την οποία τα μάζεψα.

Τότε κοίταξα στο πάτωμα της κουζίνας. Ήταν καλυμμένο με ψίχουλα και glitter. Είδα το μωρό να παίρνει μικροσκοπικά κομμάτια και να τα βάζει στο στόμα του, οπότε γρήγορα τον πήρα, προσπαθώντας να βγάλω τα κομμάτια από το στόμα του. Καθώς άδειαζα τον κάδο σκουπιδιών στα σκουπίδια, η 3χρονη κόρη μου μπήκε στην κουζίνα και ρώτησε αν θα μπορούσα να της διαβάσω ένα βιβλίο. . . εκείνη την ώρα έτρωγε ένα μπισκοτάκι και ψίχουλα έπεφταν στο πάτωμα καθώς το κρατούσε.

Και οι λεκάνες τουαλέτας που ήταν τόσο καθαρές αφού τις απολύμανα χτες τη νύχτα; Έχουν λεκέδες παντού!

Και η διατροφή που ξεκίνησα σήμερα το πρωί; Ναι, αυτά τα παγωτάκια που ήταν στην κατάψυξη νωρίτερα είναι τώρα στην κοιλιά μου. Ακόμα και οι προθέσεις μου για υγιεινή διατροφή δεν έχουν καμία πιθανότητα.

Και μερικές φορές αναρωτιέμαι. . . παρατηρεί κανείς τι κάνω; Βλέπουν τις προσπάθειές μου; Γνωρίζουν όλες τις φορές που είμαι στο πάτωμα να καθαρίζω το μωρό από το χαλί ή να μαζεύω τα μπλοκ ή να διπλώνω τις κάλτσες ή να ευθυγραμμίζω τα παπούτσια;

Κατεστραμένο. Αυτό φαίνεται να είναι το μάντρα της ζωής μου τώρα.

Κάποιες μέρες το έργο μου για την οικογένειά μου φαίνεται κοσμικό και ασήμαντο. Και όσο προσπαθώ, δεν εξυπηρετώ πάντα τους ανθρώπους στο σπίτι μου με χαρά. Μερικές φορές με τρελαίνουν! Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν σκουπίζω το νεροχύτη μου και βάζω το τελευταίο από τα παιχνίδια στη θέση του, θυμάμαι ότι όσο αυτή η εποχή της οικιακής μου εργασίας είναι πάντα προσωρινή, η διδασκαλία της καρδιάς μου για να αφήσω τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες είναι για πάντα. Και έτσι η ελπίδα οτι η οικογένειά μου θα αναγνωρίσει και θα επιβεβαιώσει όλα τα μικροσκοπικά πράγματα που έχω κάνει – απλά δεν είναι. . . ρεαλιστική!

Συνεχίστε να κάνετε όλα όσα κάνετε, φίλες μαμάδες. Και όταν κουράζεστε γιατί βλέπετε το έργο σας να χαλάει, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, αρπάξτε ένα παγωτάκι από την κατάψυξη, ηρεμήστε ενώ το τρώτε, και κάντε τα όλα αυτά ξανά από την αρχή!  Το έργο σας είναι πολύ σημαντικό!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή