Δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις κινητικές του δεξιότητες

Δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις κινητικές του δεξιότητες

κινητικές του δεξιότητες

Για να το βοηθήσετε να αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες και την αίσθηση ισορροπίας εφοδιάστε το με τα κατάλληλα παιχνίδια και σχεδιάστε δραστηριότητες για περισσότερη εξάσκηση.

Μαζί με τα πρώτα βήματα μάθετε στο μικρό σας να σπρώχνει και να τραβάει. Ιδανικό για αυτό είναι τα παιχνίδια με ροδάκια που θα το βοηθήσουν να στηρίζεται και να ισορροπεί.

Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική και για να την εξασκήσει θα το βοηθήσουν τα παιχνίδια στα οποία μπορεί να κάθεται π.χ. αυτοκινητάκια και να μετακινείται κουνώντας τα πόδια του. Όταν μάθει να στηρίζεται καλά στα ποδαράκια του μπορεί να δοκιμάσει ένα τρίκυκλο ποδηλατάκι.

Ποια παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του παιδιού μου;

Για να μάθει να συντονίζει τις κινήσεις των χεριών με τα μάτια, μπορεί να εξασκηθεί στο να πετάει και να πιάνει αντικείμενα. Για να μην τρομάξει είναι προτιμότερο να στέλνετε αντικείμενα προς τα ποδαράκια του όχι με πολύ μεγάλη ταχύτητα αντί να τα πετάτε στον αέρα. Ιδανικά για αυτό είναι τα μαλακά παιχνίδια ή οι μικρές μπάλες.

Το σκαρφάλωμα είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των νηπίων από τη στιγμή που θα αρχίσουν να στηρίζονται στα πόδια τους. Δημιουργήστε ένα σκηνικό ιδανικό για «αναρρίχηση», π.χ. τοποθετώντας μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα ή παροτρύνετε το μικρό σας να περπατήσει πάνω σε ταινίες με διαφορετικά χρώματα που θα έχετε κολλήσει στο πάτωμα.

Μόλις αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το περπάτημα, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσει να τρέχει και να πηδάει. Ένα μαλακό στρώμα στο πάτωμα είναι ιδανικό για να εξασκηθεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεξιότητες που αποκτούνται μέσα από το παιχνίδι (ανά ηλικία)

10 ορόσημα στην ανάπτυξη του μωρού σας που δεν θα διαβάσετε σε κανένα βιβλίο!