Δροσερό cheesecake λεμονιού – H απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Δροσερό cheesecake λεμονιού – H απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Ονειρεμένο τσιζκέικ με το λεμόνι να πρωταγωνιστεί! Ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε με το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή.

Υλικά συνταγής

Για τo γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν. Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμονιού. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄. Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμονιού και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 180 λεπτά
Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σπιτικό παγωτό με λίγες θερμίδες και απίστευτα υγιεινό (ΒΙΝΤΕΟ).

Υπέροχα και εντυπωσιακά παγωτοκέικ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Απίθανη συνταγή για τέλεια λαχταριστά κοκάκια από τα χεράκια σας!