Έχεις μικρότερα αδέρφια; Δες τι σημαίνει για σένα!

Έχεις μικρότερα αδέρφια; Δες τι σημαίνει για σένα!

Το να είσαι το πρώτο παιδί έχει και τα προνόμιά του.

[babyPostAd]Οι «πρώτοι» γιοι έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες από τα μικρότερα αδέρφια τους να καταλάβουν θέσεις ανώτερων διευθυντικών στελεχών, όπως είναι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών Εργασίας της IZA.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι πρωτότοκοι τείνουν να έχουν σημαντικά χαρακτηριστικά ηγεσίας, συμπεριλαμβανόμενης της συναισθηματικής σταθερότητας, της εμμονής, της ικανότητας για ανάληψη πρωτοβουλίας. Είναι περισσότερο πιθανό να διαβάζουν βιβλία παρά να βλέπουν τηλεόραση.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν είναι βιολογικό! Αυτό κυρίως σχετίζεται με τους γονείς. Οι γονείς απαιτούν περισσότερα, είναι πιο αυστηροί με τα πρώτα τους παιδιά. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά που γεννήθηκαν δεύτερα ή τρίτα λαμβάνουν μικρότερη επίβλεψη των γονέων.

Επειδή οι γονείς δεν έχουν εμπειρία με άλλα παιδιά, επικεντρώνονται στο πρώτο τους παιδί, έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτά και τα «παρακολουθούν» πιο στενά, σύμφωνα με τον Dr. Fran Walfish, οικογενειακό ψυχοθεραπευτή του Beverly Hills.

Η αδελφική αντιπαλότητα μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας.

«Η αντιπαλότητα και η σύγκρουση είναι κοινά χαρακτηριστικά της δυναμικής των αδελφών».

Ακόμη τα πρώτα αδέλφια έχουν περισσότερα περιθώρια επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Εάν ονειρεύεσαι να είσαι ιδιοκτήτης της δικής σου επιχείρησης, έχεις περισσότερες πιθανότητες εάν είσαι το μεγαλύτερο παιδί. Τα αγόρια είναι ακόμα πιο πιθανό να ασχοληθούν με δημιουργικά επαγγέλματα αν έχουν μεγαλύτερα αδέρφια.

Εάν είσαι γονέας περισσότερων από ένα παιδιών, η έρευνα δίνει μερικά σημαντικά διδάγματα.

Ενθαρρύνετε τις μοναδικές και μεμονωμένες ιδέες του παιδιού σας, έτσι ώστε να νιώθουν ξεχωριστά, ανεξάρτητα αν γεννιούνται πρώτα ή δεύτερα. Είναι επίσης σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί ο αδελφικός ανταγωνισμός με μια ανοικτή οικογενειακή συζήτηση, σχετικά με την ίση αγάπη στο καθένα από τα παιδιά σας.  Αφιερώστε χρόνο σε κάθε παιδί ξεχωριστά, οικοδομώντας έτσι την εμπιστοσύνη. 

Πηγή:ipop.gr