Εύκολα και γρήγορα παγωμένες σοκολατο-μπανάνες

Ποιος δεν θέλει να φάει ένα παγωμένο γλυκό χωρίς πολλές τύψεις.. ;

Υλικά:

2 μπανάνες
180γρ. κουβερτούρα
ξηροί καρποί τριμμένοι
ή τρούφα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε την κάθε μπανάνα, την κόβουμε σε τρία κομμάτια και βάζουμε σε καθένα ένα ξυλάκι (από αυτά που χρησιμοποιούμε για finger food).
Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 20′ περίπου να παγώσουν.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης (ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει).
Μόλις η σοκολάτα λιώσει, τη ρίχνουμε σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Βγάζουμε τις παγωμένες μπανάνας και βουτάμε στο μπολάκι να καλυφθεί με σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε σε άλλο πιάτο με λαδόκολλα (πάλι).
Στη συνέχεια διατηρούνται στο ψυγείο.

Σημειώσεις:

Χρησιμοποιήστε ό,τι ξηρούς καρπούς ή τρούφες σας αρέσουν.

Δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε ξυλάκια στις μπανάνες, μπορούμε και μόνα τους τα κομμάτια να τα κυλήσουμε στη σοκολάτα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.

Πηγή: SugarBuzz