Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα μπισκότα σοκολάτας
160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ζάχαρη
114 γραμμάρια συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
Για την κρέμα βανίλιας
57 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
57 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα σοκολάτας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα, αλάτι και ζάχαρη.
Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθήκη αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο κουταλάκι του γλυκού (κουταλάκι του γλυκού) και παίρνετε λίγο λίγο από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας.
Ψήστε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζουμε με το μείγμα βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Για την κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη φυτική μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χρησιμοποιώντας μια σακούλα κορνέ και γεμίζετε τα μπισκότα.
Πηγή:newsbeast.gr