Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες

Αν πιστεύετε ότι το να φτιάξετε δίπλες είναι δύσκολο, σκεφτείτε το ξανά. Εδώ θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες μέσα στο μέλι!

Ποιος δε λατρεύει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Ψάχνοντας μία μέρα στο διαδίκτυο για συνταγές γλυκών, πέσαμε πάνω σε αυτή την πανεύκολη παραλλαγή.

Συνταγή για δίπλες

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι:

Για το τηγάνισμα:

Για το σερβίρισμα:

Και τώρα θα σας πούμε πώς να το κάνετε!

Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και κάντε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξετε τα αυγά σας, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.

Πάρτε ένα πιρουνάκι και αρχίστε να ανακατεύετε με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσετε.

Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι σας κύλινδρο.

Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σας σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Όταν περάσουν οι 2 μέρες, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ.x60 εκ.

Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχουμε μικρά τραπέζια.

Ζεστάνετε το λάδι σας, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγανίστε τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μαζέψτε τες με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτε τες σε απορροφητικό χαρτί.

Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρετε, βάλτε τες σε μια ωραία πιατέλα. Ρίξτε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα. Είναι έτοιμες!

Tip: Η ποσότητα λαδιού που θα βάλετε στην κατσαρόλα θα είναι αρκετή, ώστε κατά το τηγάνισμα να μπορείτε η ζύμη να βυθιστεί και να επανέλθει από μόνη προς τα πάνω!

Πηγή: www.ediva.gr
Το διαβάσαμε στο mother.gr