Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα επικίνδυνα σημάδια;

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα επικίνδυνα σημάδια;

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις κατά στην εγκυμοσύνη οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλές ενοχλήσεις και εσείς οφείλετε να μας τις αναφέρετε αμέσως.

[babyPostAd]ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

1. ΚΟΛΠΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΟΙΑ. Το 10% των γυναικών στην αρχή της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν κολπική αιμόρροια. Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα δείγματα του τοκετού, το οποίο έχει την μορφή βλέννης σε ροζ χρώμα και το καταλαβαίνετε όταν σκουπίζεστε με το χαρτί υγείας. Ίσως παρατηρήσετε πως μετά από σεξουαλική επαφή ή μετά από εξέταση υπάρχουν μικρές κηλίδες με αίμα. Αν δείτε όμως πως το αίμα αυτό έχει τη μορφή αιμορραγίας και πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε σερβιέτα, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας.

2ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ. Είναι πόνοι στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή σε ολόκληρη την κοιλιά. Στην αρχή της εγκυμοσύνης μικρής εντάσεως και διάρκειας συσπάσεις είναι κάτι φυσιολογικό. Εάν όμως οι συσπάσεις αυτές γίνουν πολύ έντονες και δεν σταματούν, ίσως είναι ένδειξη προβλήματος. Στο τέλος της εγκυμοσύνης οι αραιές συσπάσεις είναι φυσιολογικές και προετοιμάζουν την μήτρα για τον τοκετό. Εάν όμως δεν σταματούν και η συχνότητα τους αυξάνει αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησε ο τοκετός. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας άσχετα από τον μήνα κύησης στον οποίο βρίσκεστε.

3. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΕΝΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΙ. Είναι επικίνδυνοι όταν εμφανίζονται και δεν περνάνε με απλούς τρόπους, όπως όταν ξαπλώνετε σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο ή όταν πάρετε κάποιο παυσίπονο. Υπάρχει κίνδυνος προεκλαμψίας γι αυτό πρέπει να ελεγχθεί

4.      ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΠΩΣ: 

5. ΠΥΡΕΤΟΣ, ΡIΓΗ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, πρέπει επίσης να αναφέρονται.

6. Αν ΠΟΝΑΤΕ ή ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ή η ποσότητα των ούρων σας έχει μειωθεί σημαντικά, τότε ίσως πρόκειται για συμπτώματα ουρολοίμωξης ,γι αυτό πρέπει να μας τα αναφέρετε.

7. Από τον 7ο μήνα και μετά θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ (να κλωτσά, να αλλάζει θέση κλπ.) περίπου 10-12 φορές ανά 12 ώρες. Αν περάσει τουλάχιστον μία ημέρα και δεν αισθανθείτε καμία κίνηση του μωρού, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πηγή:  all4mama.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σχολείο κάνει παρατήρηση σε παιδί για το «μεγάλο σε ποσότητα» γεύμα του!

Γιατί μιλάμε στα μωρά «μπεμπεκίστικα»;

Το γράμμα της μαμάς στην υιοθετημένη κόρη της: «Δεν σε αγαπάω ΣΑΝ να είσαι δικιά μου!»