250 γρ. σοκολάτα σταγόνες διάφορες (λευκή, γάλακτος, σκούρα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων στα 700watt gia 1 λεπτό. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε μαζί και τα αφήνουμε να κρυώνουν (είναι σημαντικό το μείγμα σοκολάτας να είναι χλιαρό γιατί θα λιώσουνε οι σταγόνες σοκολάτας που θα βάλουμε στο τέλος αν το μείγμα σοκολάτας είναι καυτό).
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα για να αφρατέψουν ελαφρώς με το φτερό.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σε ενα μπολ, ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί αφού τις έχουμε κοσκινίσει και τις προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι αρκετά ρευστή!
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια των 50 γρ. τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα αφήνοντας κενό μεταξύ τους 3-4 εκ γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 9 λεπτά.
Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο 5 ημέρες και 5 μήνες στην κατάψυξη (άψητα έτοιμα μπαλάκια).
Για να απλώσουνε σωστά τα μπισκότα πρέπει να είναι η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.