Είναι ασφαλές να συνεχίσω το μπαλέτο ενώ είμαι έγκυος;

συνεχίσω το μπαλέτο ενώ είμαι έγκυος

Φυσικά και είναι ασφαλές, όπως ακριβώς και το τρέξιμο, ή η yoga, αρκεί να πάρετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις!

Γενικά, είναι καλό να συνεχίσετε την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να διεξάγεται υπό την επίβλεψη του γιατρού ή της μαίας σας, η οποία θα παρακολουθεί πόσο ασκείστε και πώς επηρεάζει το μωρό σας.

Συγκεκριμένα με το μπαλέτο θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικές, επειδή δίνει έμφαση στις αρθρώσεις και οι αρθρώσεις σας είναι πιο χαλαρές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επομένως είστε και πιο ευάλωτες σε κάποιον τραυματισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης χαλαζίνης – που βοηθούν στη διόγκωση της μήτρας – μαλακώνουν επίσης τους συνδέσμους των τενόντων σας και άλλους συνδετικούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του ιστού που συνδέει τα οστά της πυέλου σας.

Επίσης, προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου, η ισορροπία σας γίνεται πιο επισφαλής λόγω της κοιλιάς σας. Από εκείνη την στιγμή, θα πρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε άσκηση απαιτεί μεγάλη ισορροπία.

Σε γενικές γραμμές, προς το τέλος της εγκυμοσύνης, είναι καλύτερο να περιορίσετε τη ρουτίνα του μπαλέτου σας σε ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης και να αποφύγετε οποιαδήποτε άσκηση ισορροπίας.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή