​»Η Παπλωματού» στο θέατρο Αριστοτέλειον – Σκηνοθεσία – Διασκευή Μαριάννα Τόλη

​»Η Παπλωματού» στο θέατρο Αριστοτέλειον – Σκηνοθεσία – Διασκευή Μαριάννα Τόλη

​»Η Παπλωματού» στο θέατρο Αριστοτέλειον – Σκηνοθεσία – Διασκευή Μαριάννα Τόλη

 «Αν ο Άνθρωπος αποστασιοποιείται από τις επιθυμίες του κόσμου οι συμφορές του κόσμου μένουν μακριά του» Ερμής ο Τρισμέγιστος

«Πάντα με συγκινούσε η καλοσύνη και η γενναιοδωρία και με στενοχωρούσε η απληστία. Οι πολλές επιθυμίες μας απομακρύνουν από αυτά που έχουν αξία στη ζωή. Πιστεύω πως δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εμείς οι άνθρωποι αν δεν μετουσιώνουμε αυτές τις περιττές επιθυμίες, τους εγωισμούς, την ανάγκη εξουσίας σε κάτι ευγενέστερο, λεπτότερο. Η εκπληκτική ιστορία της Παπλωματούς που το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσφοράς με άγγιξε βαθιά όπως αγγίζει και όσους παρακολουθούν το έργο ή το έχουν διαβάσει. Τα παιδιά μας πρέπει κάπως να βρίσκουν τον τρόπο να έρχονται σε επαφή με τις χαμένες αξίες και τα σημαντικά πράγματα αυτής της δύσκολης ζωής που ζούνε. Με θλίβει να τα βλέπω να χάνονται στον κόσμο του ίντερνετ χωρίς χώρο και χρόνο στην ψυχή τους για κοινωνική προσφορά και για ουσιαστική επικοινωνία. Νομίζω πως το έργο επέλεξε εμάς για να τους το θυμίσουμε.

Τέλος είναι συγκινητικό για μένα που έρχεται αυτό το έργο στην Θεσσαλονίκη και σε ένα τόσο όμορφο και σπάνιο θέατρο.  Το Αριστοτέλειον έχει μια δικιά του γοητεία και η Παπλωματού θα μοιάζει σα να ταξίδεψε στο Μπρόντγουεϊ εκεί που αρμόζει σε ένα σοβαρό μιούζικαλ.

Επίσης δεν μπορώ να μην αναφέρω την μεγάλη μου έκπληξη για το δυναμικό της παράστασης. Οι καλλιτέχνες της έχουν τόσο ταλέντο και τέτοια δύναμη ψυχής καθώς ερμηνεύουν το έργο που θα καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους. Τους ευχαριστώ για το ήθος τους και τον ενθουσιασμό τους!

Όλοι εμείς που δουλέψαμε σκληρά για την μεταφορά αυτής της δύσκολης παράστασης μαζί με τους ακούραστους ανθρώπους της παραγωγής που αγάπησαν το έργο και το πίστεψαν με αυτοθυσία, σας καλωσορίζουμε στην μαγική μας Παπλωματού.»

Μαριάννα Τόλη

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον, παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, «Η Παπλωματού«, σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

 

Πληροφορίες

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2

Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262 051

Κρατήσεις για σχολεία: 2310 250 303

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (και επιλεγμένα Σάββατα)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (διάλλειμα 10 λεπτών)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, ανέργων 10 ευρώ (μόνο από το ταμείο με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), οικογενειακό 10 ευρώ (4 άτομα και άνω)

Προπώληση: Γενική είσοδος 10 ευρώ, οικογενειακό 9 ευρώ (4 άτομα και άνω)

Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κρατήσεις στο 2310 250303

1 3

2

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας