Εκπαίδευση τουαλέτας | Πώς να μάθει να σκουπίζεται…

Η τελευταία δοκιμασία στην εκπαίδευση τουαλέτας... το να μάθουν να σκουπίζονται μόνα τους!

Ωραία λοιπόν, έφτασε η στιγμή που καταφέραμε και βγάλαμε την πάνα. Το παιδί τρέχει, πλέον, μόνο του στην τουαλέτα και κάνει την ανάγκη του… Όμως… δεν τελειώνει εκεί η εκπαίδευση! Επόμενος στόχος να μάθει να σκουπίζεται και μόνο του, όσο αμήχανο και να είναι.

Αν το παιδί σας πάει στο Δημοτικό, τότε αυτό είναι must, άσχετα αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Το σκούπισμα από το μπροστινό μέρος του σώματός μας προς το πίσω είναι ζωτικής σημασίας κρατώντας τις ακαθαρσίες μακριά από τα γεννητικά όργανα (ακόμα περισσότερο για τα κορίτσια). Μπορεί η σκέψη και μόνο αυτού του μέρους της εκπαίδευσης να είναι… κάπως…, όμως είναι σημαντικό μέρος της. Και αν όντως το κάνετε με τα παιδιά σας, πείτε μας με σχόλιο από κάτω πώς τα πήγατε και αν βοήθησαν τα tips.

Αν διερωτάστε πώς να το δείξετε στα παιδιά σας, πώς να κάνουν τις σωστές κινήσεις πριν τη στιγμή που πάτε στην τουαλέτα για… ζωντανή εκτέλεση δείτε τι διδάσκουν σε ένα σχολείο.

Τέλειο; Πραγματικά συγχαρητήρια στη δασκάλα για τη βοήθεια που μας παρέχει στο να δείξουμε τις σωστές κινήσεις! Αν κάνετε το ίδιο στα παιδιά σας πάντως, βεβαιωθείτε ότι τα μπαλόνια είναι στο σωστό ύψος του σώματος και όχι στην πλάτη! Και, για καλύτερη προσομοίωση, ίσως ένα σκαμπό χωρίς πλάτη, αντί για καρέκλα, να ήταν ακόμα καλύτερη ιδέα.

Ένα τελευταίο πράγμα που πιθανόν να θέλετε να τους δείξετε είναι το πώς να κρατάνε το χαρτί για να διατηρούν τα χέρια τους… καθαρά! Γι’αυτό το μέρος της διαδικασίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Μετά από αυτό θα απομένει μόνο η πρακτική δοκιμή… Είσαστε έτοιμοι;

Πηγή: todaysparent