Εμπνεόμαστε από τη Δόρα Στράτου στο Hello Kids

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γνωρίζουμε τις σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα μας. Μαθαίνουμε νέες ενδιαφέρουσες τεχνικές

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, 12:00-1:30 μ.μ

Γνωρίζουμε τις σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα μας και μαθαίνουμε νέες ενδιαφέρουσες τεχνικές.

Για παιδιά 8-12 ετών

Αυτό το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, εμπνεόμαστε από τη Δόρα Στράτου και  φτιάχνουμε καδράκι με την τεχνική felting, εμπνευσμένο από σχέδια της λαϊκής μας παράδοσης μαζί με το Hello Kids.

Η Δόρα Στράτου ήταν μια σπουδαία γυναίκα που αφιέρωσε την ζωή της στην μελέτη και διάδοση των παραδοσιακών ελληνικών χορών.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι:

Η Δόρα Στράτου περιοδεύοντας κυρίως στη Μακεδονία και τα νησιά, μελετούσε και αναζητούσε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα για να εμπλουτίσει το πρόγραμμά της. Επιπλέον, άρχισε να αγοράζει παλιές φορεσιές και κοσμήματα και κατάφερε να φτιάξει μια συλλογή με 2.500 πλήρεις φορεσιές και παραδοσιακά κοσμήματα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Για το έργο της τιμήθηκε το 1967 με το Παγκόσμιο βραβείο Θεάτρου.

Σας περιμένουμε

Τιμή εισιτηρίου : 8,00 Ευρώ (στις 4 συμμετοχές κερδίζετε μία ακόμη δωρεάν)

Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-6828809

Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium, – hellokids.gr

Η εμψυχώτριά μας

Η Μαρία Ροζακέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πολύβουη και γεμάτη τάλαντα γειτονιά του Αγ. Γερασίμου στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχ/σεων ΑΤΕΙ Αθήνας με έμφαση στην Ψυχαγωγία και Άθληση Προσώπων, ενώ παράλληλα σπούδασε κλασσικό και μοντέρνο χορό (RAD & ISTD) με δασκάλα την Ιλιάδα Πενταβαντζή. Ασχολήθηκε περαιτέρω με την εμψύχωση ομάδων, λαμβάνοντας επιμόρφωση στην μουσικοκινητική αγωγή & τις αρχές του συστήματος ORFF, στο θεατρικό παιχνίδι, στις τεχνικές θεατρικής έκφρασης και τον αυτοσχεδιασμό (IMPROV). Ως μαθήτρια του Δρ. Στέλιου Πελασγού, ιστορητή- αφηγητή, διδάχθηκε κάθε δράση που αναπτύσσει, να είναι και μια ιστορία που έχει κάτι να πει.

Σταθμός στη ζωή της θα παραμείνει η συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Συνεργάστηκε με τις κατασκηνώσεις της Ι.Α. Αθηνών ως υπεύθυνη των προγραμμάτων ψυχαγωγίας και εμψύχωσης, ως υπεύθυνη θεατρικού παιχνιδιού στο summer camp “Δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη” και είναι μόνιμη συνεργάτιδα του Δημιουργικού Εργαστηρίου “Hellokids”. Στόχος της, οι άνθρωποι να ξεδιπλώνουν και να ανοίγουν όλο και πιο πολύ την καρδιά τους… πηγή έμπνευσης, ο σύζυγος και τα 5 ξεχωριστά παιδιά της, που τη συνοδεύουν στο μαγικό της ζωής της ταξίδι…