Προσοχή! Ο Πρίγκιπας Λερώνει

prosoxi_o_prigipas_leronei_premiera_photo_marilena_stafilidou_1614

Πιαδικά Βιβλία

Ένα “δώρο” για μικρά και μεγάλα παιδιά:

Η Μικρή Άρκτος και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν ένα εκδοτικό «δώρο» για μικρά και μεγάλα παιδιά: την Όπερα του Νίκου Κυπουργού και του Θωμά Μοσχόπουλου με τίτλο  «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει».

Η Όπερα..και για παιδιά, παρουσιάστηκε την περασμένη καλλιτεχνική περίοδο στην Εθνική Λυρική Σκηνή και μετά την μεγάλη της επιτυχία, επιστρέφει στο θέατρο Ολύμπια από τις 7 Νοεμβρίου 2014 και για 38 παραστάσεις έως τις 8 Μαρτίου 2015.

Σήμερα παρουσιάζεται από τη Μικρή Άρκτο και την Εθνική Λυρική Σκηνή σε βιβλίο-cd, με το κείμενο του λιμπρέτου, πρωτότυπα εικονογραφημένο με έργα του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.

Με αυτήν την έκδοση, η Μικρή Άρκτος εγκαινιάζει μία καινούρια σειρά με τίτλο «Ο Νάνος της Μικρής Άρκτου», που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Πρόκειται για ένα υπέροχο, πολύχρωμο και ανατρεπτικό παραμύθι όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην  αρχή. Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Στην παράσταση βαρύνοντα ρόλο έχουν τρία ιδιαίτερα γουρουνάκια με ανθρώπινη μορφή,  τα οποία όπως αναφέρει ο Θωμάς Μοσχόπουλος “με κάποιο τρόπο γίνονται αυτά οι συμπαθητικο-αντιπαθητικοί αφηγητές της ιστορίας δείχνοντας μας τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια τους: Ένα πραγματικό «χοιροστάσιο». Στον κόσμο αυτόν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες «λερώνονται» και «λερώνουν», χάνουν τις βεβαιότητες τους αλλά και την αλαζονεία τους, ανοίγοντας ίσως έτσι το δρόμο για ένα παραμύθι πιο βιωμένο, πιο πραγματικό, εντέλει πιο χειροπιαστό…”. Έτσι το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.

Τη συνέχεια, γεμάτη μουσική και φαντασία θα την ανακαλύψετε στο βιβλίο–cd  που κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία..

Την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος ενώ τους ρόλους  του έργου ερμηνεύουν:

Πρίγκιπας: Νίκος Στεφάνου, τενόρος

Πριγκίπισσα: Βάσια Ζαχαροπούλου, υψίφωνος

Αυτοκράτορας: Νίκος Κοτενίδης, βαρύτονος

Τρία Γουρουνάκια: Μανώλης Λορέντζος, τενόρος, Αρκάδιος Ρακόπουλος, βαρύτονος, Βασίλης Κωστόπουλος, βαθύφωνος

Αυλικοί: Νίκη Χαζιράκη, υψίφωνος

Αικατερίνη Κρασσά, υψίφωνος

Ακόλουθος: Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος

Την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ της ΕΛΣ

διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης

Μικρή Άρκτος
Γρηγορίου Κυδωνιών 21
Υμηττός 172 37
Τηλ.: 210 76 10 616 – 617
Fax: 210 76 10 620
Email: info@mikri-arktos.gr