Ένα έξυπνο μυστικό για να τρώει πιο εύκολα!
Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού παραπονιέται συνέχεια ότι δεν πεινάει; Δίνετε μάχη για να φάει όλο του το φαγητό; Τσιμπολογάει το πιάτο του και ανησυχείτε ότι δεν τρώει αρκετά;
[babyPostAd]Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ώρα του γεύματος με ένα 2χρονο ή τρίχρονο παιδί μπορεί να είναι αγχωτική και κουραστική. Κάνοντας μόνο μία αλλαγή στην καθημερινότητά σας θα μπορέσετε να είστε πιο χαλαρή και να απολαμβάνετε την ώρα του φαγητού με το παιδί σας. Και το βασικότερο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το τι φαγητό επιλέγετε να μαγειρεύετε.
Ποια είναι αυτή η αλλαγή;
Ο προγραμματισμός για τα ενδιάμεσα γεύματα. Ή αλλιώς ο περιορισμός της συνήθειας του παιδιού να τσιμπολογάει μεταξύ των βασικών γευμάτων.
Από τις τρελές ταχύτητες της καθημερινότητας, που μας αναγκάζει συχνά να τρώμε στο πόδι μέχρι την κλασική ανησυχία ότι το παιδί δεν τρώει αρκετά για να αναπτυχθεί, είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, το τσιμπολόγημα έχει γίνει συνήθεια για πολλά παιδιά.
Όταν το παιδί δεν τρώει, η μαμά βρίσκει λύσεις! Δείτε τα νέα πιάτα της αγαπημένης μας food artist!
Τα μικρά παιδιά όμως δεν χρειάζεται να τρώνε κάτι συνέχεια, ακόμα και αν πρόκειται για υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα και λαχανικά. Παιδιά νηπιακής ηλικίας μπορούν να αντέξουν 2-3 ώρες χωρίς να φάνε και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ακόμα και 3-4 ώρες.
Στην πραγματικότητα, αν υπολογίσετε τι μπορεί να τρώει ένα νήπιο όλη μέρα, θα δείτε ότι παίρνει τόσες θερμίδες από τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα που δικαιολογημένα δεν πεινάει και τόσο όταν έρχεται η ώρα του μεσημεριανού ή του βραδινού. Ειδικά, αν υπολογίσετε ότι τα περισσότερα 2χρονα χρειάζονται περίπου 1000 θερμίδες ημερησίως.
Για παράδειγμα, ένα ποτήρι γάλα έχει 150 περίπου θερμίδες, μία μεγάλη μπανάνα 120 θερμίδες, μισό φλυτζάνι δημητριακά 160 θερμίδες, 1 μήλο 80 θερμίδες, ενώ ένα τοστ με μία φέτα ζαμπόν έχει σχεδόν 250 θερμίδες!
Για αυτό προσπαθήστε να σκεφτείτε πραγματικά τι τρώει το παιδί σας μεταξύ των γευμάτων και ίσως έχετε την απάντηση στο γιατί δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το φαγητό του όταν κάθεστε να φάτε.
Υπολογίστε σε πόση ώρα ανάμεσα στα βασικά σας γεύματα δείχνει να αρχίζει να πεινάει και φροντίστε να τρώει κάτι. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να του δώσετε 2-3 μικρά σνακ στη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ των βασικών γευμάτων, ανάλογα και με την ηλικία του. Μην περιμένετε να το ζητήσει, απλά φτιάξτε ένα πρόγραμμα, για παράδειγμα, ότι 2 ώρες μετά το πρωινό γάλα θα τρώει μία φρουτόκρεμα.
Προσπαθήστε να αποφύγετε να του δίνετε κάτι να τρώει όταν βαριέται ή δεν μπορεί να κάτσει ήσυχο. Είναι ένα μάθημα που κάνει καλό και στους ενήλικες, το να μην τρώει δηλαδή ανάλογα με τα συναισθήματά του.
Βάλτε πρόγραμμα, λοιπόν, στο φαγητό για να έχει την όρεξη να τρώει όλα τα λαχταριστά γεύματα που ετοιμάζονται στο σπίτι σας και να απολαμβάνετε την ώρα του φαγητού με όλη σας την οικογένεια.
Πηγή: parents.com
Το διαβάσαμε στο childit.gr