Ένα µικρό βραχιολάκι – µία βοήθεια στα παιδιά µε Κυστική Ίνωση

Το φετινό συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running, μαζί με το οικολογικό μήνυμα που φέρει κάθε χρονιά «Respect the Mountains», το οποίο ταυτίζεται με τη φιλοσοφία του αγώνα, φέτος μας ευαισθητοποιεί σχετικά με τη νόσο της Κυστικής Ίνωσης, με την προτροπή: «Run and Win CF».

Η «My Adventure-Event Organizer Pro», Διοργανώτρια Εταιρεία του ZMR, αγκάλιασε με ιδιαίτερη συγκίνηση την πρωτοβουλία δύο γονέων για την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Κυστική Ίνωση, που αποτελεί την πιο συχνή γενετική νόσο στη χώρα μας.

Η Κυστική Ίνωση είναι μια συχνή κληρονομική πάθηση στη χώρα μας, η οποία προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες δυσκολεύοντας τη λειτουργία της αναπνοής, ενώ µε το πέρασμα του χρόνου επιβαρύνει και άλλες ζωτικές λειτουργίες, λιγοστεύοντας το προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε σχετικά:
Κυστική Ίνωση: Τι είναι αυτή η πιο συχνή κληρονομική νόσος; (βίντεο)

Το συλλεκτικό βραχιολάκι, «Respect the Mountain Run and win CF», θα διατίθεται στο κατάστημα της Fifth Element στα Ιωάννινα και στο Περίπτερο που θα λειτουργήσει στον χώρο της ZMR EXPO στο Τσεπέλοβο, έναντι συμβολικής αξίας. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Τµήµα Κυστικής Ίνωσης.

Η Διοργάνωση του Zagori Mountain Running 2019 κάνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση του κοινού και τη στήριξη του Τμήματος, µε την ελπίδα ότι το μέλλον στην αντιμετώπιση της νόσου θα είναι αισιόδοξο και φωτεινό.

Όλα για τα παιδιά – Run and win CF!

Διαβάστε ακόμα:

Εκστρατεία για την κυστική ίνωση με έμφαση στον προγεννητικό έλεγχο