Ένα μήνυμα πρέπει να δώσουμε σε όλους τους γονείς εκεί έξω…

mom-baby

Οι καλύτερες φίλες μου έγιναν από πολυ νωρίς μαμάδες.

Πάντα περιτριγυριζόμουν από φίλες και οικογένεις με παιδάκια.

Πάντα τους άκουγα όλους ν αμιλάνε για εγκυμοσύνες, τοκετούς και νεογέννητα.

Τώρα που θα γίνω και εγώ μητέρα είναι όλοι τους πρόυθμοι να με βοηθήσουν και να με συμβουλέψουν.Είναι όλοι και όλες του έτοιμοι να στηρίξουν όποτε τους χρειαστώ.Εγώ από το άγχος μου που θα γίνω γονιός ρωτούσα τους ανθρώπους γύρω μου, τον γιατρό μου τις διαδικτυακές μου φίλες κλπ.Ένιωθα τόσο “πνιγμένη” από πληροφορίες και ιδέες και άρχισα να μπερδεύομαι.

Είμαι πολύ τυχερή που έχω τόσο κόσμο να με συμβουλεύει για το πως να γίνω σωστός γονιός αλλά υπάρχει ένα μήνυμα που θέλω να μεταφέρω δυνατά σε κάθε γονιό εκεί έξω:

Διαλέξτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς, τον σύντροφό σας και το μωρό σας.

Αυτό έχει σημασία.Αν ρωτήσετε 101 από εμάς θα πάρετε 101 διαφορετικές απαντήσεις. Ο μόνος λάθος τρόπος για να είστε κακός γονιός είναι να είστε αντίθετοι με ότι έρχεται φυσικά σε εσάς.

Νιώθετε  πως θέλετε να θηλάσετε δημόσια; Κάντε το. Θέλετε να μείνετε σπίτι για να θηλάσετε; Κάντε το. Θέλετε να βάλετε σε μάρσιππο το μωρό σας;Κάντε το. Θέλετε να αφήσετε το μωρό σας στην κούνια να κλαίει ή θέλετε να το πάρετε αγκαλιά; Πάρτε το ή αφήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και τον εαυτό σας.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση (δηλαδή στα επόμενα 5 λεπτά), ακολουθήστε το ένστικτό σας επειδή εσείς ξέρετε καλύτερα.

babyradio.gr– Άννα Κ.

«Μαμά υπάρχει μια γοργόνα κάτω από το κρεβάτι μου!»Και άλλες δικαιολογίες για να ξενυχτήσει ένα παιδί…

«Δεν είναι «παλιόπαιδο». Είναι ένα παιδί…»

Πρώτο ραντεβού στον οδοντίατρο!Τι περιμένατε να συμβεί και τι συνέβη τελικά