Παρασκευαστής η κα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΑΚΑ
Υλικά:
¼ του μικρού κουταλιού μαγιά μπύρας
1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια νερό
λίγο αλάτι.
Γέμιση
½ κιλό τυρί
250 γραμ. βούτυρο
Πληροφορίες για το μαγείρεμα:
Διαλύω τη μαγιά στο νερό, ρίχνω αλατάκι ,το υπόλοιπο νερό το αλεύρι τα ανακατεύω και κάνω το ζυμάρι . Το κόβω σε μπαλάκια. Έχω σε ένα μπολ το βούτυρο λιωμένο. Παίρνω μια μπάλα την ανοίγω στο χέρι μου γύρω στους 35 πόντους , βάζω στο κέντρο λίγο από τη γέμιση , το κλείνω στις άκρες , και το τοποθετώ στο ταψί , βάζοντας στη βάση του ταψιού την επιφάνεια που ενώσαμε.
Την πατούμε με το χέρι και την απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού . Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης και τη γέμιση με φέτα ή (και ανθότυρο). Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Τα βγάζω τα ραντίζω με λίγο νερό και τα σκεπάζω με πετσέτα για 10 λεπτά και είναι έτοιμα.
Η συνταγή είναι παραδοσιακή και τρόπος προέλευσης Σαρακατσάνικα .Οι Ανατολικορουμελιώτες το λένε «Ντούτ Μάνικο».
Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio