Ένας μπαμπάς γράφει για την πατρότητα τότε και τώρα…

πατρότητα τότε και τώρα

Οι εποχές και οι συνήθειες των ανθρώπων αλλάζουν ραγδαία και πολλές φορές δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις και τις αλλαγές.

πατρότητα τότε και τώρα

Πλέον, τα οικογενειακά βάρη έχουν κάπως μοιραστεί και στους δύο. Οι μαμάδες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι της εργασίας (πολύ πιο δραστήριες επαγγελματικά απ ότι στο παρελθόν) όπως αντιστοίχως οι μπαμπάδες παίζουν με τις δουλειές του σπιτιού. Και ναι, δεν είναι ντροπή ένας άνδρας να σιδερώνει ή να αλλάζει πάνες. Όπως δεν είναι ντροπή η μαμά να βγάζει περισσότερα από τον μπαμπά. Είναι βασικό να αφήσουμε τα στερεότυπα «γυναίκα στη κουζίνα» και «άνδρας φέρνει το φαγητό στο σπίτι» στο παρελθόν και όλοι (εννοώ και μπαμπάδες και μαμάδες) να προχωρήσουμε στο μέλλον φροντίζοντας τα παιδιά μας με κάθε τρόπο.

Η έρευνα αυτή, πραγματοποιήθηκε στην Αμερική πριν 2 χρόνια από το American Time Use Survey και προσωπικά πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει και την ελληνική πραγματικότητα.

Η κοινωνία εξελίσσεται, οι άνθρωποι προσαρμόζονται και αξίες χάνονται… Το βασικότερο όλων είναι να προσπαθήσουμε έμπρακτα να δώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας. Γιατί αυτά είναι το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: