Ένας μπαμπάς κατάφερε να φωτογραφίσει τον δεμένο κόμπο, ομφάλιο λώρο του παιδιού του…

Ένας μπαμπάς κατάφερε να φωτογραφίσει τον δεμένο κόμπο, ομφάλιο λώρο του παιδιού του…

δεμένο κόμπο, ομφάλιο λώρο του παιδιού του

Ένας χρήστης του Reddit ανέβασε μια εντυπωσιακή φωτογραφία  – τον ομφάλιο λώρο του παιδιού του που ήταν δεμένος σε έναν σφιχτό κόμπο. Ο χρήστης azathothfrog έγραψε πως ο γιατρός του είπε να βιαστεί και να τραβήξει μια φωτογραφία αμέσως μετά τον τοκετό,  γιατί το μωρό του ζούσε από θαύμα.

Ο ομφάλιος λώρος είναι η πιο κρίσιμη συνδετική γραμμή ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί. Σύμφωνα με το Parents, περιέχει αρτηρίες και μια φλέβα που μεταφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο από τη μητέρα στο μωρό. Εάν ο ομφάλιος λώρος γίνει κόμπος, μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη ενός μωρού ή ακόμα να οδηγήσει και στο θάνατό του.

Οι γονείς ξέρουν πως όταν τα μωρά είναι στη μήτρα, κουνιούνται αρκετά. Μερικές φορές, αυτές οι κινήσεις του βρέφους μπορεί να δημιουργήσει κόμπους. Συνήθως οι κόμποι αυτοί είναι χαλαροί και έτσι δεν παθαίνει κάτι το μωρό. Μερικές φορές όμως ο κόμπος είναι πολύ σφιχτός. Τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Το What to Expect, ενημερώνει πως τα μωρά που είναι μεγαλύτερα από το φυσιολογικό για την ηλικία τους είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν σφιχτούς κόμπους.

Οι γονείς πρέπει να παρατηρούν το πόσο ενεργό είναι το παιδί τους. Εάν παρατηρήσουν λιγότερες από 8 κινήσεις την ώρα για πολλές ώρες ή αν ξαφνικά μειωθούν δραματικά οι κινήσεις του μωρού σας, να καλέσετε έναν γιατρό. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε ένα τεστ και ένα υπερηχογράφημα, για να δείτε εάν είναι κάτι ανησυχητικό.

be1c7e3928b9d5e950ae303048a510ef

Babyradio – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από sfglobe.com

Διαβάστε ακόμη:

Αληθινή Ιστορία: “Γέννησα το μωρό μου στις 42 εβδομάδες μέσα στο σπίτι που μεγάλωσα!”

Όταν το σχέδιο του τοκετού μου, δεν πήγε όπως έπρεπε…