Ένας μπαμπάς συμβουλεύει: Η συγκοίμηση με τα παιδιά σας δεν έχει στόχο να καταστρέψει την σεξουαλική σας ζωή !

father-and-baby-daughter

Όσο κι αν η συγκοίμηση με τα παιδιά έχει αποδειχθεί με έρευνες αναγκαία, πολλοί άντρες θεωρούν ότι αποτελεί την νούμερο ένα αιτία που σταματάει η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ… Κάθε φορά που ένας φίλος μου ρωτάει «Καλά, και πότε κάνετε σεξ με την γυναίκα σου;» η απάντηση είναι «Εεεεε… πλέον σπάνια!»

Πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι οπαδός ούτε της θεωρίας της προσκόλλησης, ούτε καμιάς άλλης «μοντέρνας» αναπτυξιακής θεωρίας! Αν μια τακτική δουλεύει με το παιδί σου καλώς, αν όχι, δοκιμάζεις κάτι άλλο. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια και δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε ως ίδια. Το αν το ζευγάρι αποφασίσει συγκοίμηση με το παιδί, είναι υπόθεση της μαμάς. Αυτή ξέρει καλύτερα, και άλλωστε, αυτή θα δυσκολευτεί περισσότερο με το να προσέχει πως κοιμάται – αν κοιμάται και με τους διαρκείς θηλασμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν όμως η μαμά αποφασίσει ότι θέλει να κάνει συγκοίμηση, τότε ο μπαμπάς πρέπει να σταματήσει να κλαίγεται και να συνειδητοποιήσει ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι μπροστά του! Το να έχεις ένα μωρό στο κρεβάτι σου είναι υπέροχο, γλυκό και πολλές φορές αστείο!

Η 2χρονη πριγκηπέσα μου κοιμάται ανάμεσα σε μένα και στην γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή. Και είναι τόσο υπέροχη και γλυκιά όταν κοιμάται! Ίσως γιατί είναι η μόνη στιγμή που σταματάει να μου ζητάει να παίξουμε το αεροπλανάκι ξανά και ξανά μέχρι να μουδιάσω ολόκληρος. Μπορώ απλά να χαζεύω το μουτράκι της χωρίς να την ενοχλώ και χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσω άλλα πράγματα.

Ταυτόχρονα, όπως είπα και πριν, το να κοιμάσαι με το μωρό δεν απαιτεί τίποτα από σένα. Η μικρή μου συνηθίζει να σκαρφαλώνει πάνω στην μητέρα της η οποία ΠΡΕΠΕΙ να κοιμάται ανάσκελα ώστε να μπορεί να θηλάζει η μικρή όποτε θελήσει. Ο μόνος λόγος που ξυπνάω εγώ είναι από τα βογκητά της γυναίκας μου και οι παρακλήσεις της για μισή ωρίτσα ησυχίας…

Όσον αφορά το σεξ… Το κρεβάτι ενός χρόνια παντρεμένου ζευγαριού, κατά την άποψή μου πάντα, είναι το λιγότερο σεξουαλικό μέρος στον κόσμο. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ουσιαστικά το κρεβάτι μετατρέπεται σε καναπέ, γεμίζει διάφορα σνακς καθώς όλοι τρώνε βλέποντας τηλεόραση και είναι μονίμως λερωμένο… Ακόμα και όταν τα σεντόνια είναι φρεσκοπλυμένα, είναι πολύ πιθανόν βλέποντάς τα να θυμηθείς τη μέρα που η μικρή σου έκανε εμετό εκεί πάνω… Καθόλου σεξουαλικό!

Επίσης, οι άντρες βαριούνται και οι πατεράδες βαριούνται ακόμα περισσότερο την μονοτονία του σεξ η οποία προκύπτει από την εξουθένωση. Η συγκοίμηση με το μωρό είναι απλά η αφορμή για να σκεφτεί ο πατέρας μια πιο δημιουργική λύση για να βρεθεί με την γυναίκα του. Η φαντασία είναι απαραίτητη και χρήσιμη! Όλα τα σπίτια έχουν μπανιέρα/ντουζιέρα… Σέξυ! Επίσης έχουν κουζίνα, αχρησιμοποίητο παιδικό δωμάτιο, αποθήκη… Επίσης σέξυ! Και ας μην ξεχνάμε το αμάξι και τα πίσω καθίσματα…

Την λογική μου την καταλάβατε λοιπόν! Η συγκοίμηση με το μωρό σας έχει πολλά πλεονεκτήματα… Κρατάτε το μωρό ευτυχισμένο, την γυναίκα σας να νιώθει ότι είναι η καλύτερα μαμά του κόσμου και την σεξουαλική σας ζωή όπως ήταν «στα νιάτα της!»

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία  Ζωή