Επικοινωνήστε πραγματικά με το παιδί σας και όχι μέσω τηλεφώνου…

Μπορεί να προσπαθείτε να δώσετε τα πάντα στα παιδιά σας  και να κάνετε ότι καλύτερο για αυτά.

Λόγω των καταστάσεων που ζούμε έχουμε επικεντρωθεί στις εκατομμύρια δραστηριότητες, στις ξένες γλώσσες και τον αθλητισμό και ξεχνάμε τι πραγματικά έχει σημασία.Ξεχνάμε πως πρέπει να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας και δεν εννοώ να τηλεφωνήσετε στο σπίτι την ώρα που είστε στην δουλειά σας για να δείτε αν είναι καλά τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε πραγματικά:

Επικεντρωθείτε στην συναισθηματική προστασία των παιδιών σας.Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να είναι ήρεμα και να μπορούν να σας πουν ότι νιώθουν.Ρωτήστε τους πως νιώθουν , πως ήταν η μέρα τους, ενδιαφέροντά τους ακόμη και ποια είναι τα όνειρά τους.Μιλήστε μαζί τους και τονίστε τους πως όποτε και να έχουν πρόβλημα μπορούν να απευθυνθούν σε εσάς.

Προσέξτε την συμπεριφορά σας.Το έχουμε ξαναπεί:Πώς περιμένετε να επικοινωνήσουν μαζί σας αν εσείς δεν επικοινωνείτε μαζί τους ή με τον/την σύντροφό σας;Δείξτε πως νοιάζεστε για εκείνα και τα παιδιά σας θα κάνουν το ίδιο και θα έρθουν κοντά σας. Εσείς είστε το βασικότερο πρότυπό τους για αυτό εκμεταλλευτείτε το προς όφελός σας.

Δώστε τους τις σωστές κατευθύνσεις.Δείξτε τους τις αξίες, τον σωστό χαρακτήρα, την διαπαιδαγώγηση, τον σεβασμό και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σωστή οικογένεια. Συζητήστε μαζί τους και προσπαθήστε μαζί να βελτιωθείτε.

Μιλήστε πρώτοι. Αν το παιδί σας δεν θέλει να ανοιχτεί ή φοβάται τότε μπορείτε να μιλήσετε εσείς. Πείτε τους για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και ρωτήστε την γνώμη τους. Ο λόγος που το κάνετε αυτό δεν είναι για να φορτώσετε στα παιδιά σας τα προβλήματά σας αλλά για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Δεν χρειάζεται να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά ένα υποτιθέμενο δίλημμα που πρέπει να συζητήσετε.Προσέξτε το λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιήσετε καθώς πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία στην οποία βρίσκεται το παιδί σας.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Καρεκλάκι σκέψης, χαλάκι “η σκεφτούλα” και άλλοι μέθοδοι διαπαιδαγώγησης: πόσο βοηθητικά είναι τελικά;

«Ναι, θα ζητήσεις συγνώμη και από το παιδί σου αν χρειαστεί…»

Μαθήματα στα αγόρια:Πώς να συμπεριφέρονται στα κορίτσια!