[Έρευνα] Οι νέοι γονείς χάνουν 970 ώρες ύπνου τον πρώτο χρόνο!

475850181-1200x798_c

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες χάνουν κατά μέσο όρο 970 ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου τους ως γονείς, σύμφωνα με νέες έρευνες. Αυτό αντιστοιχεί σε 40 ημέρες!

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 500€

[babyPostAd]Οι μαμάδες είχαν περισσότερες άυπνες νύχτες σε σχέση με τους μπαμπάδες, καθώς χάνουν κατά μέσο όρο 23 λεπτά περισσότερη ώρα ύπνου κάθε βράδυ σε σύγκριση με τους μπαμπάδες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά σε ολόκληρο το έτος αυτό σημαίνει 18 ολόκληρες ημέρες!

Η αϋπνία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογική διάθεση κάθε νέου γονιού. Το ένα τέταρτο των μαμάδων και μπαμπάδων παραδέχτηκαν πως το κλάμα του μωρού τους τούς έχει οδηγήσει στο να βάλουν τα κλάματα, ενώ το 41 τοις εκατό αναφέρουν πως καβγάδισαν με τον σύντροφό τους ως αποτέλεσμα του εκνευρισμού που τους προκάλεσε η υπερκόπωση.

Ακόμη και εκτός σπιτιού, ένα καινούριο μωρό μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, καθώς το 25 τοις εκατό των νέων γονέων παραδέχεται πως η κούρασή τους τους έκανε περισσότερο ευέξαπτους με τους συναδέλφους τους.

Πέρα από τα άυπνα βράδια, στο στρες συμβάλλει και το γεγονός ότι οι νέοι γονείς ξοδεύουν περίπου μία ώρα την ημέρα προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λόγο που το μωρό τους κλαίει – συχνά χωρίς αποτέλεσμα.

Ένας από τουςς βασικότερους λόγους που οδηγεί ένα μωρό στο κλάμα είναι τα δοντάκια του (15%). Κι όμως, σχεδόν οι μισοί γονείς δεν καταφέρνουν να αναγνωρίσουν ορισμένα από τα κοινά συμπτώματα της οδοντοφυΐας, κάτι που δυσανασχετεί τόσο το μωρό όσο και τους γονείς.

Τα τέσσερα πιο κοινά σημάδια οδοντοφυΐας είναι η υπερβολική σιελόρροια, τα πρησμένα ούλα, η ανάγκη για να μασήσει το οτιδήποτε και η αυξημένη ανησυχία γενικότερα, ιδιαίτερα το βράδυ.

Λιγότερο κοινά συμπτώματα αποτελούν ο χαμηλός πυρετός, η ρινική συμφόρηση και ο πόνος στο αυτί – αυτά όμως αποτελούν και συμπτώματα άλλων προβλημάτων, γι’ αυτό είναι σημαντικό ένα μωρό να παρακολουθείται προσεκτικά αν εμφανίσει αυτά τα συμπτώματα και να επικοινωνήσει με το γιατρό του αν αυτά χειροτερέψουν.

Η έρευνα , που έγινε από τον Boiron , διεξήχθη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Εθνική εβδομάδα οδοντοφυΐας .

Βabyradio.gr – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από huffingtonpost.co.uk

Διαβάστε ακόμη:

Οι 22 πιο εξαντλημένοι νέοι γονείς που έχετε δει ποτέ!

Γιατί οι νέοι γονείς δεν ζητάνε βοήθεια από κάποιον όπως συνηθίζεται;

Συμβουλές από γονείς σε νέους γονείς