Έρευνα: Ο αυτισμός δείχνει τα πρώτα του σημάδια μέχρι τους 12 μήνες

Έρευνα: Ο αυτισμός δείχνει τα πρώτα του σημάδια μέχρι τους 12 μήνες

αυτισμός

Νέες μελέτες Αμερικανών επιστημόνων βάζουν ξανά στο στόχαστρο το μεγάλο θέμα του αυτισμού, αποδεικνύοντας αυτή τη φορά πως τα αυτιστικά παιδιά δίνουν κάποιες ενδείξεις ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

[babyPostAd]Ακόμα και αν ο αυτισμός μπορεί να διαγνωστεί και πολύ αργότερα στη ζωή ενός παιδιού, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ένα μωρό μας δίνει διάφορα ύποπτα σημάδια μέχρι να σβήσει το πρώτο του κεράκι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 187 αυτιστικών παιδιών που βοήθησαν τους επιστήμονες να διαπιστώσουν ότι μέσα στους πρώτους 12 μήνες είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ενδείξεις που αργότερα έγιναν εντονότερες και καταλυτικές για τη διάγνωση του αυτισμού.

Επειδή πολλές από τις ενδείξεις αυτές μοιάζουν πολύ με τις κλασικές συμπεριφορές μη αυτιστικών παιδιών, όπως για παράδειγμα η επαναληπτική συμπεριφορά, οι ερευνητές κρίνουν ότι είναι δύσκολο για ένα γονέα να καταλήξει μόνος του στο συμπέρασμα αν το παιδί έχει αυτισμό.

Αυτό θέλει ακόμα πολλή δουλειά και πολλές μελέτες για να μπορεί δώσει ξεκάθαρες κατευθύνσεις στους γονείς για να διαπιστώσουν αν το μωρό τους είναι αυτιστικό, θέτει όμως τις βάσεις για να αρχίζουν οι επιστήμονες να μελετούν τη ζωή ενός αυτιστικού παιδιού αρκετά νωρίτερα και να του δώσουν έτσι την ευκαιρία να έχει όσο το δυνατόν νωρίτερα συγκεκριμένη βοήθεια για να είναι ένα λειτουργικό παιδί χωρίς προβλήματα.

Πηγή: dearmom.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ο αυτισμός στα παιδιά: Κάντε το τεστ των 5 ερωτήσεων

Αυτισμός: Πως χειρίζονται οι γονείς τη διαγνώση;