Εργολάβοι: το ελληνικό αμυγδαλωτό με MONO 3 υλικά!
Υλικά:
[babyPostAd]320 γρ. αμύγδαλα λευκά + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
140 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση (προαιρετική)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα, την άχνη και ένα μέρος από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας.
2. Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
3. Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα.
4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 6-8 εκ. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης μικρούς δίσκους, οι οποίοι θα απλώσουν κι άλλο στο ψήσιμο και θα φουσκώσουν.
5. Βάζουμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
6. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε μακρόστενους εργολάβους και να τους πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ.
** Extra tip: Οι εργολάβοι (για τη συνταγή πατήστε εδώ) πρέπει εξωτερικά να κάνουν μια κρούστα, αλλά μέσα να παραμένουν μαλακοί. Συνήθως 20 λεπτά ψήσιμο είναι υπεραρκετά, όμως, εξαρτάται και από το φούρνο μας. Αν είναι πολύ ισχυρός, βγάζουμε τους εργολάβους στα 15 λεπτά. Άλλωστε, πάντα τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται για 2-3 λεπτά, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς η λαμαρίνα συγκρατεί τη θερμότητα
Πηγή: mamastv.gr