Εσύ πώς τα πας με την πεθερά σου;

Εσύ πώς τα πας με την πεθερά σου;

πεθερά

Η σχέση με ό,τι ονομάζουμε «πεθερικά» δεν είναι απλή ιστορία. Περισσότερο η πεθερά και λιγότερο ο πεθερός και η σχέση που διατηρείς μαζί της μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του γάμου σου. Υπάρχουν πάντα και οι αξιοζήλευτες περιπτώσεις όπου νύφη και πεθερά τα πηγαίνουν καλύτερα και από μητέρα-κόρη. Το ζήτημα πάντα είναι πώς διαχειρίζεσαι αυτή τη σχέση εσύ. Γιατί όσο παρεμβατική και αν είναι η μαμά του συντρόφου σου, ε κι εσύ δεν είσαι μικρό παιδάκι για να μην μπορεί να την διαχειριστείς. Ξέρουμε, ότι η ιστορία έχει καταγράψει ακραία πράγματα σ’ αυτές τις ευαίσθητες σχέσεις. Είναι στο χέρι σου να τη βάλεις στη θέση της αφενός, να την σέβεσαι ως μητέρα του συντρόφου σου αφετέρου.

[babyPostAd]Αρχικά, θα πρέπει εσύ και ο σύντροφός σου να καταλήξετε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ούτε καν εσείς οι δύο που καταλήξατε να είστε μαζί. Πόσο μάλλον οι γονείς του καθενός με εσάς αλλά και μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες διαμάχες από συμπεθέρα προς συμπεθέρα αρχίζουν και τελειώνουν. Συμφωνείστε ότι οι οικογένειές σας είναι διαφορετικές μεταξύ τους και ότι όσο και αν διαφωνούν εσείς θα θέσετε όρια και δεν θα αφήνετε να σας επηρεάζουν και να δηλητηριάζουν τη σχέση σας.

Τα όρια αυτά, φυσικά και θα πρέπει να τα «επικοινωνήσετε» και στους γονείς σας. Προφανώς και δεν θα υψώσετε φωνή. Προφανώς και δεν θα το κάνετε στο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής. Καθένας από εσάς θα πρέπει να μιλήσει στους δικούς του γονείς και να τους εξηγήσει ποια είναι τα όρια και γιατί είναι αναγκαίο να τηρούνται. Θα πρέπει να κάνετε σαφές ότι ο σύντροφός σας είναι επιλογή σας και δεν θα διαπραγματευτείτε με κανέναν αυτήν την επιλογή. Μην παραλείψετε να τους πείτε ότι τα προσωπικά τους προβλήματα και οτιδήποτε αφορά την οικογένειά τους, θα πρέπει να το μοιράζονται με εσάς και όχι με τον/την σύντροφό σας.

Αυτός ο «διαχωρισμός» από την άλλη δεν θα έπρεπε να σας κάνει λιγότερο οικογένεια. Εσείς θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να μιλάτε μεταξύ σας και φυσικά αν υπάρχει κάποιο παράπονο της μιας πλευράς προς την άλλη, να είστε ανοιχτοί να το συζητήσετε. Ή αν για παράδειγμα η πεθερά σας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, δεν γίνεται να μην έχετε εμπλοκή. Κάποια θέματα είναι οικογενειακά. Οι προστριβές πάλι όχι…

Χρειάζονται διπλωματία οι σχέσεις με τα πεθερικά. Δεν είναι σίγουρα εύκολο να κρατήσεις την ισορροπία με μια πεθερά που είναι ολόκληρη ένα πρόβλημα, όμως λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις. Υπομονή, ψυχραιμία, όρια ώστε να μην μπαίνει ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου και πάνω απ’ όλα… τον σταυρό σου!

Πηγή:   mylife.gr

Διαβάστε ακόμη:

Καθαρίστε αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων σας σε 4 βήματα!

Με αυτό το μυστικό δε θα χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά!

Αποτελεσματικά ή όχι; Τα μυστικά της γιαγιάς για καθάρισμα!