Ετοιμάζουμε το μενού του «Αγίου Βαλεντίνου» στο σπίτι

Ετοιμάζουμε το μενού του «Αγίου Βαλεντίνου» στο σπίτι

Η ημέρα των ερωτευμένων έχει τη δική της χάρη και για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα όλο και κάτι ρομαντικό θα ετοιμάσετε για το ταίρι σας. Ε, λοιπόν, εμείς σάς προτείνουμε ολόκληρο μενού για να διαλέξετε δίνοντας έναν πραγματικά ιδιαίτερο (και νόστιμο) τόνο στην ξεχωριστή αυτή μέρα. Δώστε βάση.

[babyPostAd]Πρώτα πιάτα

Ρολό σφολιάτας με μανιτάρια και ψαρονέφρι
Μια παραλλαγή του φιλέτου Γουέλινγκτον, με φθηνά υλικά και νοστιμότατο αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι
Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Αλμυρό κέικ μαρμπρέ με πέστο και ελαιοπολτό
Τα αλμυρά κέικ είναι εξίσου νόστιμη -και χορταστική- επιλογή για πρωινό αλλά και σνακ. Το κέικ μαρμπρέ, δηλαδή ανάμεικτο, εκτός από νόστιμο, είναι και εντυπωσιακό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ατομικές τάρτες με ντομάτες, φέτα και γαρίδες
Ένα νόστιμο κι ελαφρύ ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι λευκό κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μους πέστροφας τυλιγμένη σε καπνιστό σολομό
Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με θαλασσινή γεύση και σχήμα ψαριού που το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ιδανικό για τα επίσημα τραπέζια σας, όπως τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κρεμ μπρουλέ με παρμεζάνα
Ναι, ίσως ήδη να το γνωρίζετε, όμως εμείς θα σάς το επαναλάβουμε ότι στη μαγειρική όλα επιτρέπονται (αρκεί να είναι νόστιμα), οπότε παρακάτω προτείνουμε μια απολαυστική κρεμ μπρουλέ όχι γλυκιά αλλά αλμυρή… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή
Μια πολύ νόστιμη σούπα που συνδυάζει αρμονικά θαλασσινά και λαχανικά και την απολαμβάνετε ως πρώτο αλλά και ως κυρίως πιάτο. Ό,τι πρέπει για το Βαλεντίνο σας! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Τερίνα πικάντικη με κοτόπουλο και λουκάνικο
Ένα ξεχωριστό, πλούσιο ορεκτικό με κιμά κοτόπουλου και χοιρινά λουκάνικα που ταιριάζει πολύ στα γιορτινά τραπέζια παντός τύπου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Σαλάτες

Σαλάτα με ταλιατέλες καρότου, ρέβας και λεμονάτα σου
Μπουκίτσες όλο αρώματα, πικάντικες από τη φέτα, διακριτικές από τα εσπεριδοειδή, συνοδεύονται τέλεια από τη δροσιστική σαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Οι βινεγκρέτ είναι το μικρό μυστικό για να γίνουν οι σαλάτες ακόμα πιο απολαυστικές. Οι συνδυασμοί απεριόριστοι και προσαρμόζονται στα γούστα σας. Εδώ συνοδεύουμε τη δροσερή σαλάτα μας με μια βινεγκρέτ εσπεριδοειδων με μέλι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα
Τα μαυρομάτικα φασολάκια, με λιαστή ντομάτα και καπνιστή πέστροφα σε μια νοστιμότατη ζεστή σαλάτα που στέκεται πολύ καλά ακόμα και σε πιο επίσημα τραπεζώματα. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να πάρει πιο έντονο άρωμα και γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια
Μια σαλάτα τόσο χορταστική που μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο
Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακκουλάκι στην κατάψυξη. Δείτε τη συνταγήΕΔΩ

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μπρικ
Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν σαλάτα αλλά και ως κυρίως πιάτο. Είναι πολύ πιο νόστιμη όταν οι πατάτες είναι ακόμη λίγο ζεστές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Για κυρίως

Φιλετάκια αλά βαλεντσιάνα
Νόστιμα φιλετάκια με ισπανικό “αέρα” και πορτοκαλένια σάλτσα. Αξίζει να τα ετοιμάσετε, θα σας αρέσουν πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές
Μοσχαράκι ρολό, γεμισμένο με τυρί και πιπεριές, σιγομαγειρεμένο για ώρες μέσα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Αξίζει την αναμονή! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι
Αυτή η συνταγή μας έρχεται από την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας από μερακλή χασάπη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Παπαρδέλες με καβουρμά ραγού
Πρωτότυπο ραγού με πρωταγωνιστή τον καβουρμά, ένα ιδιαίτερο προϊόν με πολύ έντονη γεύση και άρωμα… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σερβίρονται ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια, αλλά παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό
Εμείς τα ξέρουμε ως μακαρόνια παστίτσιου, οι Ιταλοί πάλι ονομάζουν αυτό το ζυμαρικό τους bucatini. Όπως και να τα πείτε το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα και ταιριάζουν υπέροχα με κόκκινες σάλτσες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ο γλυκός επίλογος

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με φράουλες και γλάσο
Ένα φίνο κέικ, με κομμάτια φράουλας και σοκολάτας κρυμμένα στη μέση. Δροσερή και σοκολατένια αίσθηση μαζί! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τούρτα με Red Velvet Cake
Τούρτα με αφράτο κέικ σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, καλυμμένο με βελούδινη σαντιγί. Ιδανική πρόταση και για την ημέρα των ερωτευμένων. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Φοντάν σοκολάτας
Ένα απόλυτα σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψετε. Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο, όμως όσο είναι ζεστό είναι ακόμη καλύτερο. Μην διστάσετε να το συνοδέψετε και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πανεύκολη σαρλότ με σοκολάτα και καφέ
Μια δροσερή, βελούδινη σαρλότ με αρώματα καφέ και κακάο που δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι
Μια νότα εσπεριδοειδών στην καραμέλα αρκεί για να δώσετε ξεχωριστή γεύση στο κλασικό αυτό επιδόρπιο που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα- πορτοκάλι
Το «αμαρτωλό» γαλακτομπούρεκο σε μια… κολασμένη παραλλαγή, με το αχτύπητο δίδυμο σοκολάτα πορτοκάλι να του δίνει νέα διάσταση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κρεμ μπρουλέ βανίλια
Διαχρονική αξία η πασίγνωστη κρέμα που μας έρχεται από τη Γαλλία. Ψήνεται στο φούρνο σε μπεν μαρί κι έχει βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση και τραγανή καραμέλα από πάνω που σπάει στο στόμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ κλασικό
Από τη Γαλλία μέχρι την Αυστραλία και από τη Βαυαρία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, το γλυκό αυτό, με ίδιο ή διαφορετικό όνομα, φτιάχνεται παραδοσιακά με κρέμα πατισιέρ, αλλά ενίοτε και με άλλες γλυκές στρώσεις, πάντοτε όμως ανάμεσα σε φύλλα σφολιάτας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Saint honore
Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό με αέρινη βάση από σφολιάτα, αφράτα σου και λαχταριστή κρέμα, απλά ονειρεμένο! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ