Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Υπάρχουν 5 λόγοι που σε απενοχοποιούν αν δεν θέλεις να θηλάσεις

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Υπάρχουν 5 λόγοι που σε απενοχοποιούν αν δεν θέλεις να θηλάσεις

918cba9be937e8a03cbd7705ccfec703

Κάθε χρόνο από την 1η έως και την 7η Αυγούστου γιορτάζεται η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού για την ενθάρρυνση του στις μαμάδες και τη βελτίωση της υγείας των βρεφών.

Τι γίνεται όμως όταν μια μαμά αποφασίζει ή συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να θηλάσει;

Όχι δεν είσαι κακιά μάνα, ούτε θα πάθει κάτι το μωράκι σου. Μάλιστα, αν πασχίζεις με το μητρικό γάλα, ο θηλασμός δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν, κάποιες δεν αντέχουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και κάποιες προτιμούν το μπιμπερό. Όλες όμως είναι μανάδες κι όλες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ανακάλυψε 5 λόγους που εξηγούν γιατί όλα θα πάνε μια χαρά ακόμα κι αν δεν θηλάσεις:

1.Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δεθείς με το παιδί σου: Δεν είναι μόνο ο θηλασμός που δημιουργεί δέσιμο με το μωρό σου αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορείς να κοιτάζεις τα μάτια του νεογέννητου την ώρα που το ταΐζεις με το μπιμπερό ή να το χαϊδεύεις στο κεφάλι!

Ποιες τροφές μπορεί να φάει μόνο του ένα μωρό;

2.Θα κοιμάσαι περισσότερο: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα με το τάισμα με το μπιμπερό είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει κι ο σύζυγός σου, έτσι θα μπορείς να ξεκλέψεις και κάποιες ώρες για επιπλέον ύπνο!

3.Φόρμουλα, γιατί όχι; Μπορεί να μην είναι μητρικό γάλα, αλλά οι σύγχρονες επιλογές σε γάλα περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού του μωρού σου.

4.Το μπιμπερό βοηθά στην καλή ψυχολογία: Όχι, δεν λέμε ότι ο θηλασμός σου ρίχνει τη διάθεση. Όμως αν έχεις μια τάση για κατάθλιψη ή κακή διάθεση μετά τη γέννα, τότε το μπιμπερό σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής ψυχολογίας κατά 42%.

5.Θα βάλεις και τον σύζυγό στο… κόλπο! Κι όμως το μπιμπερό φέρνει πιο κοντά τον μπαμπά με το μωράκι του, αφού παίρνει κι εκείνος μέρος στο τάισμα!

http://joytv.gr

Πως επηρεάζουν οι έντονοι ήχοι τον βρεφικό εγκέφαλο;

Οι σοβαρές επιπτώσεις του cyberbulling στην ψυχολογία των παιδιών