“Έβλεπα παντού χαρούμενες έγκυες γυναίκες. Εγώ όμως δεν ήμουν…”

“Έβλεπα παντού χαρούμενες έγκυες γυναίκες. Εγώ όμως δεν ήμουν…”

apsoasoap5

Περιμένοντας το δεύτερο παιδί της, η 28χρονη Milly Lucas προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της παίρνοντας υπερβολική δόση χαπιών με την πεποίθηση ότι αυτό ήταν το καλύτερο για την οικογένειά της.

Τώρα, η νεαρή γυναίκα η οποία ζει Μπέρμιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον σύντροφό της, τον 31χρονο Gavin Doyle και μιλάει για τη «μάχη» της με την προγεννητική κατάθλιψη και την ανάρρωσή της.

«Έρωτας με την πρώτη ματιά.» Φωτογραφίες με νεογέννητα από μια άλλη πλευρά…

Από τη στιγμή κιόλας που κρατούσαν το θετικό τεστ εγκυμοσύνης στο πρώτο της παιδί, ο σύντροφός της δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και εκείνη παραδέχεται πως κινούταν σαν ρομπότ νιώθοντας πιο άδεια από ποτέ.

«Παντού έβλεπα ότι υπήρχαν χαρούμενες έγκυες γυναίκες. Σε περιοδικά, στην τηλεόραση, στις ταινίες και στο Facebook, οι γυναίκες έκαναν την εγκυμοσύνη να φαίνεται τόσο εύκολη. Η σκέψη  ότι έπρεπε να αισθάνομαι τόσο ευτυχισμένη όσο άλλες γυναίκες και μόνο με έκανε ακόμη πιο δυστυχισμένη. Φαίνεται σαν το απόλυτο ταμπού για μια γυναίκα να παραδεχτεί ότι δεν απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της» αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι η πρώτη της αντίδραση ήταν να αρχίσει να ξοδεύει πολλά χρήματα σε αγορές. Από ρούχα μέχρι καλλυντικά αγόραζε ακόμη και πράγματα που δεν χρειαζόταν.

apsoasoap1

Όταν πέρασε αυτή η καταναλωτική μανία ήρθαν οι τύψεις και στη συνέχεια η διάγνωση ότι έπασχε από προγεννητική κατάθλιψη που επηρεάζει 1 στις 10 έγκυες μητέρες. Τότε άρχισε να παρακολουθεί συνεδρίες ομαδικής θεραπείας δύο φορές την εβδομάδα.

Ακόμη και όταν γεννήθηκε η πρώτη της κόρη το 2011 η 28χρονη ένιωθε πως το παιδί της τη μισούσε και ότι δεν μπορούσε να το μεγαλώσει σωστά. Με συνεχή υποστήριξη και φροντίδα η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται και η σχέση της με το παιδί της έγινε φυσιολογική. Μέχρι τη στιγμή που έμαθε ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η αντίδραση ήταν χειρότερη από την πρώτη φορά.

apsoasoap2

Στην 7η εβδομάδα πήρε μια χούφτα χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει νομίζοντας ότι αυτό θα ήταν το πιο σωστό. Όταν συνειδητοποίησε τι έκανε παρακαλούσε να μην έχει βλάψει το παιδί της. Άρχισε να παρακολουθείται από ειδικούς για την ψυχική της υγεία και σήμερα έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματά της θέλει να δώσει το μήνυμά της στις γυναίκες που έχουν παρόμοια προβλήματα, να τις διαβεβαιώσει ότι η μητρότητα θα τους δώσει χαρά και να μην ντρέπονται να συμβουλεύονται ειδικούς αν νιώθουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

apsoasoap3apsoasoap4

newsbeast.gr

Γίνετε η μαμά που χρειάζεται το παιδί σας και όχι αυτή που θα θέλατε να είστε…

7 μέρες στην κόλαση του μαιευτηρίου…