Έξυπνες λύσεις όταν το παιδί σας δεν τρώει φρούτα
Η διατροφή του παιδιού απασχολεί ιδιαίτερα εσάς τις μανούλες. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει μια ισορροπημένη διατροφή στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού σας κάνετε τα πάντα για να του παρέχετε όλα όσα χρειάζεται. Σύμφωνα με τις συστάσεις της Μεσογειακής πυραμίδας, τα φρούτα θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής του παιδιού, με έμφαση στην ποικιλία χρωμάτων, υφών και γεύσεων.
[babyPostAd]Τι γίνεται όμως όταν το παιδί σας αρνείται να φάει φρούτα; Ψυχραιμία!
Μπορείτε να του δώσετε τα φρούτα με έξυπνους τρόπους, ετοιμάζοντάς τους γευστικά σνακ στα οποία θα υπάρχουν και τα φρούτα.
Τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα
Θα χρειαστείτε: 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, 1 μπανάνα και 1 κ. σούπας φυστικοβούτυρο.
Πώς γίνετε; Ψήνετε τα ψωμιά του τοστ στην τοστιέρα. Αλείφετε τις φέτες με το φυστικοβούτυρο, στρώνετε πάνω από τη μία φέτα τη μπανάνα κομμένη σε ροδέλες και σκεπάζεται με την άλλη.
Φρουτένια ζελεδάκια με κομμάτια φρούτων
Θα χρειαστείτε: 1 συσκευασία φρουί ζελέ της επιλογής σας, κομμάτια φρέσκων φρούτων (σταφύλι, ακτινίδιο, μήλο, ανανά, αχλάδι).
Πώς γίνεται; Ετοιμάζεται το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτε τα φρούτα και μοιράζετε το μείγμα σε μικρά μπολάκια. Φροντίστε σε κάθε μπολάκι να περιέχεται περίπου 1 φρούτο.
Ρυζόγαλο με σταφίδες και πορτοκάλι
Θα χρειαστείτε: 1 λίτρο φρέσκο γάλα, 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1/2 κούπα σταφίδες, 1 βανίλια σκόνη, λίγη κανέλα 1 κ. γλυκού κορν φλάουρ, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη.
Πώς γίνεται;
Βράζετε το ρύζι με 3 κούπες νερό, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τις σταφίδες, και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Αποσύρετε από τη φωτιά, το μοιράζετε σε μπολάκια και το αφήνετε να πήξει. Πασπαλίζετε με κανέλα και το σερβίρετε στα παιδάκια σας!
Γιαούρτι με μέλι, ξηρούς καρπούς και κομματάκια ψητού μήλου
Θα χρειαστείτε: 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες, 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, 1 κ. γλυκού μέλι και μερικούς ξηρούς καρπούς (καρύδια, ανάλατα αμύγδαλα, φιστίκια κελυφωτά) χοντροσπασμένα, κανέλα.
Πώς γίνεται;
Ψήνετε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα μήλα, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζετε με κανέλα.
Πηγή: mindthefood.gr
Το διαβάσαμε στο webdietitian.gr