Έξυπνοι τρόποι για να διασκεδάζει το παιδί στο σπίτι!

Έξυπνοι τρόποι για να διασκεδάζει το παιδί στο σπίτι!

διασκεδάζει το παιδί στο σπίτι

Τους χειμωνιάτικους μήνες που πολλές φορές ο καιρός σου τα χαλάει, με τις βροχές και το κρύο να καθιστούν την έξοδο… επικίνδυνη αποστολή, νιώθεις ότι η παραμονή του παιδιού στο σπίτι καταλήγει σε ρουτίνα. Αναπολείς τις ηλιόλουστες βόλτες στα πάρκα και τις εξορμήσεις στις παιδικές παραστάσεις που κάνουν το παιδί σου χαρούμενο.

[babyPostAd]Κάποια παιδιά ίσως να καταφεύγουν στην τηλεόραση και το laptop του μπαμπά για να περάσουν την ώρα τους και να διασκεδάσουν, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και βλέποντας ταινίες. Την ίδια στιγμή, μπορεί να αρχίσουν τα παράπονα γιατί δεν έχουν με τι να ασχοληθούν. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι υπάρχουν τρόποι να κάνεις ακόμα και μια βαρετή ημέρα στο σπίτι πολύ ενδιαφέρουσα!

Δες πώς να σχεδιάσεις μερικά indoor παιχνίδια που θα κρατήσουν το παιδί σου απασχολημένο και θα το γεμίσουν ενέργεια και χαρά, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσεις κι εσύ!

  • Βάλε να παίξουν τα αγαπημένα του τραγούδια και ζήτησέ του κάθε φορά που σταματάει η μουσική να «παγώνει» σε όποια στάση κι αν είναι. Και για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό, μπορείς να του πεις να μιμείται την στάση ενός ζώου.
  • Δώσε του τα κατάλληλα υλικά για να κατασκευάσει κτίρια, αντίσκηνα, καλύβες και κάστρα κάθε μεγέθους. Μπορεί να είναι πύργοι από κάρτες, διαστημόπλοια από χαρτόκουτα, οχυρά από μαξιλάρια, αντίσκηνα από κουβέρτες ή και ολόκληρες πόλεις από καλαμάκια.
  • Οργάνωσε ένα κυνήγι θησαυρού. Κρύψε το «έπαθλο» σε κάποιο σημείο του σπιτιού και άφησε διάσπαρτες πληροφορίες που θα το καθοδηγούν σε διάφορα σημεία, όπως το κρεβάτι, τα παιχνίδια ή τα βιβλία του και άφησέ το να βρει το μεγάλο… δώρο.
  • Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο bowling center στο σπίτι με άδεια πλαστικά μπουκάλια και μαλακά, υφασμάτινα μπαλάκια. Στήσε τα μπουκάλια μπροστά από έναν τοίχο και ζήτησέ του να πετάξει την μπάλα από απόσταση και να προσπαθήσει να ρίξει όσα περισσότερα μπουκάλια μπορεί.
  • Ζωγραφίστε μαζί σε ένα μεγάλο χαρτόνι κόκκινους, κίτρινους, μπλε και πράσινους κύκλους σε ομάδες των τεσσάρων. Γράψε σε τέσσερα μικρά χαρτάκια διαδοχικά τα χέρια και τα πόδια και σε κάθε χαρτί τα τέσσερα χρώματα και τοποθέτησέ τα τσαλακωμένα σε ένα μπολ. Κάθε φορά που θα τραβάει ένα χαρτί θα πρέπει να κάνει τον αντίστοιχο συνδυασμό χεριού/ποδιού και χρώματος και θα παίζει homemade twister.
  • Συνδύασε το κυνήγι του θησαυρού με το σκοτεινό δωμάτιο. Κρύψε μερικά παιχνίδια στο σαλόνι, σβήσε τα φώτα και δώσ’ του έναν φακό για να ψάξει στο σκοτάδι.

Πηγή:  tlife.gr

Διαβάστε ακόμη: 

10 διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με Lego!

30 δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξη κι εκφορά του λόγου!

Οικογενειακές δραστηριότητες …για να μεγαλώσουμε παιδιά που νοιάζονται