Φανταστική τούρτα Red Velvet με frosting τυριού και pecans
BabyRadio
Συστατικά
Για το κέικ:
βούτυρο για άλειμμα
2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
2 κ. γλυκού σκόνη κακάο
1 κ. γλυκού baking soda
1 κ. γλυκού αλάτι
2 φλ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. αριάνι
1 κ. γλυκούεκχύλισμα βανίλιας
25 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting:
280 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 μπάρες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 kg ζάχαρη άχνη
2 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. καρύδια πεκάν τριμμένα
Διαδικασία
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 cm, στρώσε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί, βουτύρωσέ το και πασπάλισε λίγο αλεύρι.
Σε εένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο τη baking soda και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και πρόσθεσε προσεκτικά το ηλιέλαιο.
Άρχισε να προσθέτεις στο μείγμα αυγών το αλεύρι σιγά-σιγά, εναλλάσσοντας τις δόσεις με το αριάνι.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε και το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα.
Μοίρασε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήσε για περίπου 40 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Με προσοχή αφαίρεσε τα κέικ από τα ταψιά, βγάλε το αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Πρόσθεσε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τα pecans.
Άπλωσε μια στρώση του frosting πάνω στο ένα κέικ, καπάκωσε το με το δεύτερο κέικ και άπλωσε όλο το υπόλοιπο frosting γύρω-γύρω, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.