Φωτογραφίες παιδιών με αυτισμό αποδεικνύουν ότι το να “φαίνεσαι διαφορετικός” είναι όμορφο!

Φωτογραφίες παιδιών με αυτισμό αποδεικνύουν ότι το να “φαίνεσαι διαφορετικός” είναι όμορφο!

Φωτογραφίες παιδιών με αυτισμό

Η Sarah Driscoll, μια από τους ιδρυτές του Spectrum Inspired – μια ομάδα εθελοντών φωτογράφων που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό με τη λήψη φωτογραφιών παιδιών που πάσχουν από αυτό – γνωρίζει τη δύναμη που μπορεί να έχει η φωτογραφία. Το Spectrum Inspired έχει ένα στόχο: να δουν όλοι ότι οι άνθρωποι με αυτισμό δεν είναι όλοι τόσο διαφορετικοί.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]«Καταλαβαίνουμε πώς είναι να επηρεάζει τη ζωή μας ο αυτισμός», είπε η Sarah στο POPSUGAR. «Καταλαβαίνουμε πώς είναι όταν κρατάμε ένα παιδί στην αγκαλιά μας που θεωρείται «διαφορετικό» όταν ξέρουμε ότι η καλύτερη διατύπωση είναι το «μοναδικό».

Για τη Sarah, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος με το να φωτίζει κανείς ότι είναι μοναδικό – γεγονός ότι όλοι θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρουν πίσω.

“Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για τον κόσμο να καταλάβει, να μορφωθεί και να εμπνευστεί από τους όμορφους αγώνες και τις επιτυχίες των οικογενειών και των παιδιών που έρχονται σε επαφή με τον αυτισμό. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι κομμάτι κομμάτι, οικογένεια με οικογένεια και ιστορία με την ιστορία, θα εξαπλώσουμε την ευαισθητοποίηση του αυτισμού και θα δημιουργήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση ότι ο κόσμος αποτελείται από κάθε είδους όμορφα πνεύματα – πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις. Ο αυτισμός είναι ένα ακόμη χρώμα του ουράνιου τόξου. Είναι μια ακόμα μορφή ομορφιάς. Θέλουμε να ενσταλάξουμε και να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι ένα παιδί με αυτισμό είναι μοναδικό. Ακριβώς όπως όλοι μας».

Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας διάλογος γύρω από τη διαταραχή του φάσματος προς τιμήν του Μήνα Ευαισθητοποίησης του Αυτισμού, έχουμε δημοσιεύσει μερικά από τα καλύτερα έργα φωτογράφων που έχουν την ίδια αποστολή με το Spectrum Inspired. Δείτε τα!

[metaslider id=238410]

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή