Fruit Cake
Φρουτένιο κέικ όνομα και πράγμα! Γεμιστό με διάφορα φρούτα και “ποτισμένο” με αρκετό αλκοόλ, αυτό το κέικ θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή.
Υλικά
- 250γρ. αλεύρι
- 150γρ. σταφίδες ξανθές
- 200γρ. σταφίδες μαύρες
- 150γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
- 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150ml κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι + λίγο ακόμη για το κέικ
- 250γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακωμένο
- 200γρ. Καστανή Ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 4 μεγάλα αβγά
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC και ντύνετε μία φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προσθέτετε στο μείγμα των φρούτων τα μπαχαρικά, τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, με καλαμάκι για σουβλάκια κάνετε τρύπες στην επιφάνεια του και το μουσκεύετε με 2 κουτ. σούπας από το ποτό που χρησιμοποιήσατε και στο μίγμα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά μέσα στη φόρμα του.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Tips
Το fruit cake μπορείτε να το ετοιμάσετε έως και 1 μήνα πριν τη στιγμή που θα το σερβίρετε. Για να το αποθηκεύσετε, το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Φροντίζετε ανά δύο εβδομάδες να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μουσκέματος τους με 1-2 κουτ. σούπας αλκοόλ.
Πηγή: olivemagazine.gr