Φθιώτιδα: Έτσι εξαπατούν ηλικιωμένους – Το κόλπο του απατεώνα μπροστά στις κάμερες ασφαλείας

Φθιώτιδα: Έτσι εξαπατούν ηλικιωμένους – Το κόλπο του απατεώνα μπροστά στις κάμερες ασφαλείας

Φθιώτιδα

Οι εξαπατήσεις ηλικιωμένων συνεχίζονται και προβληματίζουν. Οι δράστες κινούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Φθιώτιδας και επιλέγουν ως θύματά τους, ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Xρησιμοποιούν δύο οχήματα, πλησιάζουν ηλικιωμένους, λέγοντάς τους πως γνωρίζουν τα παιδιά τους και ζητούν χρήματα. Στη μία από τις περιπτώσεις μάλιστα στην Αμφίκλεια, οι δύο από τους απατεώνες πήραν μαζί τους τον παππού, προκειμένου να μείνει μόνη στο σπίτι η σύζυγός του και να της αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά.

Τελευταία προσπάθεια τους ήταν το πρωί της Τρίτης (17-04-2018) στη Δαμάστα του δήμου Λαμιέων. Σταμάτησαν το ένα από τα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι ενός ζευγαριού μεγάλης ηλικίας. Φώναξαν την γυναίκα με το όνομά της και προσποιήθηκαν πως γνώριζαν τον γιο της. Οι επιτήδειοι ζήτησαν από τους ηλικιωμένους δύο χιλιάδες ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσουν κάποιες εργασίες για λογαριασμό του.

Ευτυχώς η κυρία Μαρία δεν τους πίστεψε και αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα. Το δεύτερο αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει λίγα μέτρα μακρύτερα και ο οδηγός έπιασε κουβέντα με μία γειτόνισσα. Η γυναίκα βλέποντας τα δύο άγνωστα στο χωριό αυτοκίνητα και διαπιστώνοντας πως δύο άνδρες μιλούσαν με τους ηλικιωμένους, σκέφτηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και φώναξε την κυρία Μαρία.

Οι δράστες κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και εξαφανίστηκαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία. Περιπολικά κινήθηκαν προς την περιοχή και έκαναν εκτεταμένους ελέγχους, χωρίς όμως να εντοπίσουν τους απατεώνες. Δείτε στο επόμενο βίντεο τι λέει η κυρία Μαρία, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες…

Το κόλπο στις κάμερες ασφαλείας

Σε άλλο βίντεο οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό του δήμου Λαμιέων λίγες ημέρες πριν. Όπως θα δείτε, βλέπουν την γιαγιά στην αυλή του σπιτιού, σταματούν το αυτοκίνητό τους και την φωνάζουν. Εκείνη τους πλησιάζει, οι δράστες της λένε πως είναι φίλοι του γιου της και την πείθουν.

Η ηλικιωμένη επιστρέφει στο σπίτι και ο ένας από τους δράστες την ακολουθεί. Όταν κατάλαβε πως το σπίτι παρακολουθείται από κάμερες, κρύβει το πρόσωπό του με ένα χαρτί.

Την πείθει να του δώσει και το κλειδί από το σπίτι του γιου της για να πάρουν τα χρήματα. Ο άνδρας βάζει το κλειδί στην κλειδαριά, η πόρτα όμως, άγνωστο πως, δεν ανοίγει.

Ο δράστης φωνάζει το συνεργό του για να βοηθήσει και πάλι όμως δεν τα κατάφεραν. Απογοητευμένοι φεύγουν από το σπίτι, ωστόσο είχαν καταφέρει να πάρουν κάποια χρήματα από την ηλικιωμένη.

Πηγή: tvstar.gr

Το διαβάσαμε στο newsit.gr