Φτιάχνουμε χειροποίητες ψαροκροκέτες για το μωρό μας!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Κατάλληλο από: 8 μηνών
[babyPostAd]Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 120 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού, (δημιουργήστε το δικό σας τρίβοντας το χθεσινό σας ψωμί εάν προτιμάτε)
- 1 ολόκληρο λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μεικτά μπαχαρικά, (αποξηραμένα)
- 350 γρ. μπακαλιάρο χωρίς κόκαλο και χωρίς δέρμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι.
- Ρίχνουμε το αυγό σε ένα ρηχό πιάτο και βάζουμε τα ψίχουλα από το ψωμί πάνω σε ένα άλλο πιάτο ή δίσκο. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με τα ψίχουλα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε λωρίδες. Βυθίζουμε κάθε λωρίδα στο αυγό και έπειτα στο μείγμα του ψωμιού και τοποθετούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με γλυκοπατάτες και ντοματίνια
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή