Φτιάχνουμε κρακεράκια για μωρά (baby crackers) χωρίς ζάχαρη/αλάτι

Το πρόβλημα με τα παιδικά κρακεράκια του εμπορίου είναι ότι σχεδόν όλα περιέχουν ζάχαρη (!) ή/και αλάτι. Έτσι τα παιδιά εθίζονται από βρέφη στις γεύσεις τους, θύματα της δικής μας ευκολίας ή άγνοιας, και ίσως γι’ αυτό δεν μπορούν εύκολα να δοκιμάσουν και να απολαύσουν πιο υγιεινά τρόφιμα καθώς μεγαλώνουν. Να λοιπόν μια συνταγή που είναι νόστιμη και θρεπτική, κατάλληλη και για μεγάλους, και με καλή σχέση αξίας-τιμής (value-for-money!).

Υλικά

Για δύο ταψιά (συνολικά περ. 400 γρ.)

*Σημείωση: Εάν θέλετε κρακεράκια χωρίς γλουτένη, τότε χρησιμοποιήστε μόνο φαγόπυρο (2 κούπες).
** Σημείωση: Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας (που τρώγεται ως συμπλήρωμα διατροφής) ή τη μαγιά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζύμης. Περιέχει περίπου 50% πρωτεΐνη και είναι νοστιμότατη (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί για παρμεζάνα στα μακαρόνια). 

Εκτέλεση

Διατηρούνται εκτός ψυγείου σε γυάλινο κουτί για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους: