Λαχταριστά τυροπιτάκια με ζύμη κρουασάν. Μια συνταγή που βρήκαμε στο sintayes.gr, για ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά όλων, μικρών και μεγάλων.
Υλικά συνταγής
1 φακελάκι μαγιά
1 φλ. τσαγιού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml βιτάμ λιωμένο
1/4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό για να διαλυθεί η μαγιά
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
3-4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [όσο πάρει]
Για τη γέμιση:
180 γρ. τυρί φέτα και ανθότυρο ανάμεικτα θρυμματισμένα
100 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
2 αυγά χτυπημένα για τη γέμιση
1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη: Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό χτυπημένο, τη μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το γάτζο του μίξερ, προσθέτουμε χτυπώντας σιγά-σιγά το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι [όσο πάρει] για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.
Για η γέμιση: Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Βάζουμε τη μισή ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα, διαστάσεων περίπου 30×40 εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την επόμενη μισή ζύμη.
Κόβουμε πρώτα το φύλλο σε λωρίδες 12 εκ. περίπου και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε τρίγωνα κομμάτια. Απλώνουμε λίγη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και ρολάρουμε προς την κορυφή του, για να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα κρουασάν.
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώνουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τα αλείφουμε με πινέλο με χτυπημένο κρόκο αυγού με το νερό. Ψήνουμε για 30 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκινήσουν.