Φτιάχνουμε μοναδικά χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια που θα ξετρελάνουν τα παιδάκια μας!
Τι καλύτερο δώρο για να δώσετε αυτή την περίοδο των διακοπών από ένα που μπορεί να φαγωθεί;
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]Αυτά τα κρυσταλλικά γλειφιτζούρια γίνονται με δύο μόνο συστατικά και αφήνονται στη φαντασία σας για τη διακόσμηση τους! Εμείς επιλέξαμε εποχιακά sprinkles, αλλά μπορείτε επίσης να τα διακοσμήσετε με θρυμματισμένη καραμέλα, ψιλοκομμένα καρύδια ή αποξηραμένα cranberries. Και μην ξεχάσετε να ανακατέψετε τα αγαπημένα σας αρώματα, όπως το εκχύλισμα κερασιού ή φράουλας.
Είστε έτοιμοι να δώσετε το πιο νόστιμο δώρο αυτή τη σεζόν; Μη φοβάστε! Φτιάχνονται πανεύκολα και σας έχουμε αναλυτικές οδηγίες!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
- 2 κουταλάκια του γλυκού αρωματικό εκχύλισμα, όπως μέντα ή βανίλια
- Ποικιλία sprinkles, τρούφας ή καραμέλας
- Sticks για γλειφιτζούρια
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
- θερμόμετρο γλυκών
Οδηγίες:
- Στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και νερό και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το 1/4 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το θερμόμετρο γλυκών στο εσωτερικό της κατσαρόλας.
- Αυξήστε τη θερμότητα για να πάρει βράση το μείγμα, και ανακατέψτε έως ότου η ζάχαρη διαλυθει. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής βουτηγμένο στο νερό, ξεπλύνετε τις πλευρές της κατσαρόλας για να αποτρέψετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
- Βράστε το μείγμα για 5 έως 7 λεπτά μέχρι να φτάσει στους 154º C (στάδιο σκληρής ρωγμής). Μεταφέρετε αμέσως την κατσαρόλα στο δοχείο με το παγωμένο νερό, βυθίζοντας μέσα και τα πλαϊνά της, αλλά με προσοχή για να μην μπει καθόλου νερό μέσα στο μείγμα. Περιστρέψτε τη κατσαρόλα για 10 έως 15 δευτερόλεπτα για να βοηθήσετε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από το δοχείο παγωμένου νερού. Αν χρησιμοποιείτε ένα εκχύλισμα, ρίξτε το σε αυτό το στάδιο.
- Με γρήγορες κινήσεις, ρίξτε το σιρόπι πάνω στη λαδόκολλα για να σχηματίσουν κύκλοι με διάμετρο 5 με 7 εκατοστά. (Κρατήστε απόσταση 8-10 εκατοστών ανάμεσα για να μην κολλήσουν.) Πιέστε αμέσως τα sticks για τα γλειφιτζούρια και πασπαλίστε τα με τα sprinkles ή ότι άλλο επιθυμείτε, πιέζοντας ελαφρά τις γαρνιτούρες στο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει τελείως μέχρι να γίνει σκληρό, και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά τα γλειφιτζούρια από τη λαδόκολλα.
Συμβουλές:
- Επιλέξτε ένα εκχύλισμα που είναι διαυγές σε χρώμα για να διατηρήσετε το κρυστάλλινο χρώμα των γλειφιτζούριων.
- Είναι πολύ πιο εύκολο να ρίχνετε το σιρόπι στη λαδόκολλα αν χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα με ένα σημείο ροής.
- Εργαστείτε με γρήγορες κινήσεις μόλις αφαιρέσετε το σιρόπι από το μάτι, καθώς θα σκληρύνει πολύ γρήγορα. Αν το σιρόπι γίνει πολύ σκληρό, ξαναζεστάνετε το σε μέση θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
Δείτε στο βίντεο αναλυτικές οδηγίες!
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή